Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden önce Marmara Bölgesi’ne, sonra Kocaeli’ne uyarı! Sağanak ve fırtına aynı anda geliyor!

Hafta sonu için kritik uyarıyı gerçekleştiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak ve fırtına uyarısını yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kodla 66 il için uyarıda da bulundu. İşte o iller…

Hafta sonu için kritik

Kış aylarının yaklaşmaya başlamasıyla birlikte başlayan soğuk havalar, hava sıcaklıklarını düşürmesinin yanı sıra yağışı da beraberinde getirir oldu. Bu kapsamda aralıklı bir halde bir süredir gerçekleşen yağışların sağanağa dönüşeceğine ilişkin uyarıyı gerçekleştiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya’da yurda giren yağışlı ve serin hava dalgasının sinyalini verdi. 66 ili uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden önce Marmara Bölgesi’ne, sonra da Kocaeli’ne uyarı geldi.

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi ve Türkiye genelini etkisi altına alacağı söylenen sağanak ve fırtına için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 66 şehre kodlu uyarı geldi. AFAD ve AKOM gibi kurumların yanı sıra valiliklerin de uyarı yapmaya başladığı bu hafta sonu için bir uyarı açıklaması da Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten’den sosyal medya aracılığıyla geldi. Peki hafta sonu hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyardığı o iller…

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VE METEOROLOJİ UZMANLARI HEMEN UYARDI

Yaklaşan fırtına ve sağanağa ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklama kapsamında Marmara Bölgesi’ne hafta sonu fırtına uyarısı kritik olarak yer aldı. Ardından rüzgar hızına dikkat çeken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” açıklamasında bulundu. İstanbul Valiliği de bir uyarı gerçekleştirirken; uyarının biri de Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten’den geldi. Sosyal medya hesabından uyarı yapan uzman isim, İstanbul için, “İstanbul’da 48 saatlik aralıksız yağış başlıyor. Yağış gece şehre varır. Sabah kuvvetli. Özellikle sabah – öğlen arasına dikkat. Pazar günü unutulmaz bir fırtına kopacak gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KOCAELİ’NE TURUNCU KODLU UYARI GELDİ

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanlarından gelen uyarıların ardından 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldığı da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bildirildi. Bu kapsamda sarı kodlu uyarı verilen illeri açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü; “Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Bartın, Karabük, Osmaniye, Düzce, Kilis, Kırıkkale, Kilis ve Osmaniye” için uyarının rengini sarı olarak belirtti. Turuncu kodlu uyarı verilen illeri de duyuran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin de içerisinde yer aldığı; “Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Karaman ve Yalova” illerini turuncu kod ile yaklaşan sağanak ve fırtınaya karşı uyardı.