Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

15 TL verip yenilemeyen, 4 bin 64 TL cezasını öder! Ehliyet yenileme için son tarihi bakanlıktan açıklandı!

2016 yılında verilmiş olan yeni karar doğrultusunda yapılan ehliyet yenilemelerinde son tarih İç İşleri Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, yenileme yapmayanların cezaya çarptırılacağını hatırlattı. İşte ayrıntılar…

2016 yılında verilmiş olan

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni karar ile birlikte ehliyet, kimlik ve pasaportların dijital uyum çerçevesinde yenilenmesine ilişkin hazırlıklar başlamıştı. Bu kapsamda kararı 1 Ocak 2016 itibariyle yürürlüğe sokan İçişleri Bakanlığı, bu tarihten yani 2016 yılından önce alınan tüm ehliyetlerin yenilenmesinin şart olduğunu bildirdi. Yaklaşan son tarihe ilişkin bir hatırlatma gerçekleştiren İçişleri Bakanlığı, ehliyet yenileme işlemi yapmayan sürücülerin cezai işlem uygulamasına tabi tutulacağını söyledi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir şekilde çalışmalarını yürüten Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden gerçekleştirilmeye devam eden ehliyet yenileme işlemlerinin son tarihi belli oldu. Tarihi bildiren İçişleri Bakanlığı, yapmış olduğu hatırlatma açıklaması kapsamında ehliyet yenileme ücreti ile birlikte ehliyetlerini yenilemeyen sürücülerin ne kadar cezai işlem ile karşılaşacağını da bildirdi. Peki ehliyet yenileme işlemi için son gün, tarih ne zaman? Ehliyetini yenilemeyenler ne kadar ceza alacak? İşte İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili kararı…

EHLİYET YENİLEMEDE SON TARİH BELLİ OLDU

İçişleri Bakanlığı’nın 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle aldığı karar kapsamında eski tip sürücü belgelerinin yani ehliyetlerin yenilenmesi için 5 yıl verilmişti. Bu kapsamda 2021 tarihinde bitmesi beklenen ehliyet yenileme işlemleri, yaklaşık iki yılı kapsayan 2020 – 2022 arasındaki koronavirüs pandemisi nedeniyle uzatıldı. 31 Aralık 2022 tarihine kadar verilmiş olan son süreyi bir kez daha uzatan İçişleri Bakanlığı, ehliyet yenileme işlemlerine ilişkin son tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirledi. Yenileme yaptırmak için ALO 199 hattı ve  Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden başvuru yapılmaya devam edecekken; yenileme yapmayanların ödeyeceği ceza miktarı da netleşti.

EHLİYETİNİ YENİLEMEYEN CEZA ÖDEYECEK

Ehliyet türü fark etmeksizin 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan tüm ehliyetlerin yenilenmesini isteyen İçişleri Bakanlığı, dijital uyum kapsamında alınacak olan yeni ehliyetler için 15 TL gibi cüzi bir ödeme miktarı belirledi. Ehliyetini ilk kez alacaklar için bu rakam 2023 yılı boyunca 345 TL olarak İçişleri Bakanlığı’nca belirlendi. Ancak yenileme yapmadan trafiğe çıkanların Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren kararınca ceza kesileceği öğrenildi. Bu ceza miktarı 2023 yılı için 4 bin 64 TL olarak belirlenmiş durumda.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dolar kuru, son dönemde küresel
Sıradaki Haber Dolarda son durum! 27/09/2024