Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

En çok insan öldüren 15 hayvan: O hayvanı listede görenler, “Sende mi Brütüs?” dedi

İnsan ölümlerine sebep olan hayvanlardan bazıları, bu konuda diğerlerine göre daha sabıkalı. Yapılan araştırmalar, 15 hayvanın, daha fazla insanın ölümüne yol açtığını gösteriyor. Listede çok masum görünen türler de var.

İnsan ölümlerine sebep olan

Hayvanlar, insanlar ile bir dünyayı paylaşırken kimi zaman çatışmalar ortaya çıkıyor. İnsanların, hayvanlara her geçen gün daha az yaşam alanı bırakması nedeniyle vahşi hayvanlar metropollere kadar inebiliyor. Aç olan vahşi hayvanlar, zaman zaman insanlara saldırabilir.

İnsanlar tarafından kötü davranışlara maruz kalan hayvanlar, kendilerine iyi niyetle yaklaşan birine bile saldırabilir. Öte yandan bazı hayvan türleri, doğal karakterleri ve avlanma içgüdüleri ile saldırganlaşır. Zehirli hayvanlar nedeniyle de ölümler yaşanabilir. Yapılan araştırmalar 15 hayvan türünün daha fazla insan ölümüne yol açtığını gösterdi.

KURT, DİNGO, BOĞA, KARADUL VE AYI

Kurtlar, doğaları gereği saldırgandır. Her yıl hayvan kaynaklı insan ölümlerinde kurtların payı büyüktür. Avustralya’da insan ölümlerine yol açan hayvanlardan biri dingodur. Dingolar, insanlara saldırmayı pek tercih etmez ama istisnai durumlar da meydana gelebilir. Boğaların insanları öldürmesinin en büyük sebebi yine insanlardır.

Boğa güreşler, festivaller, rodeo gibi geleneksel oyunlarda zorla saldırganlaştırılan boğalar, insanlara saldırır ve ölümlerine sebep olur. Karadul ve zehirli örümcek türleri de zehirleriyle ölüme yol açar. Örümcek tarafından ısırılanlar bir an evvel hastaneye başvurmalıdır.

AYI, KÖPEK BALIĞI, LEOPAR, AT VE İNEK

Ayılar, yaşam alanları daralan hayvanlar arasında yer alır. Bu nedenle özellikle dağlık ve ormanlık yerlerde ayı ile karşılaşma ihtimaliniz her geçen gün artar. Ayı, çok hızlı koşan bir hayvandır. Bu nedenle insanlara kolayca saldırır.

Köpek balıkları, her yıl en az 75 insana saldırır. Leoparlar, en fazla Hindistan’da insanlarla karşı karşıya kalır. Bu karşılaşmalar, insanların ölümüyle sonuçlanabilir. Atlar ve inekler kasıtlı olarak insanlara zarar vermese de kızdıklarında saldırganlaşıp ölüme yol açabilir.

ASLAN, KARINCA, KAPLAN, DENİZANASI, ARI

Dünyada her yıl 70 insan, aslan saldırıları sonucunu hayatını kaybeder. Kaplanlar ise her yıl yüzlerce insanı öldürür. Masum gibi görünen karıncaların zehirli türleri vardır. Bu türler her yıl 30 kadar insanın ölümüne yol açar.

 

Arı sokması, bazı kişilerde alerjik reaksiyon yaratabilir. Buna bağlı ölüm sayısı yılda 53’tür. Denizanası, köpekbalıklarından bile daha fazla ölüme sebebiyet verir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’yi sarsan Narin cinayetinin çözümünde
Sıradaki Haber Narin Güran cinayetinde dikkat çeken gelişme!