Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

15 tatil ne zaman, okullar ne zaman kapanacak?

Ara tatilin sona ermesiyle

Ara tatilin sona ermesiyle birlikte öğrenciler ve öğretmenler ders başına döndü. Ancak öğrencilerin bir sonraki tatil olan 15 tatili merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvimde 15 tatilin başlangıç ve bitiş tarihleri belirlendi.

MEB’in açıklamasına göre, 15 tatil 22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat 2024 Cuma günü tamamlanacak. Hafta sonları ile birlikte toplamda 16 gün sürecek olan 15 tatil, öğrencilere dinlenme ve enerji toplama fırsatı sunacak.

Öğrenciler, bu tatil sürecinde sömestr olarak bilinen ara tatilin keyfini çıkararak yeni eğitim yılının ilk karnelerini alacaklar. İkinci ara tatilin başlangıç tarihi, MEB takvimine göre belirlenen bu tarihler arasında yer alıyor.

Yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında gerçekleşecek.

MEB, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalan öğrencilere yönelik okula uyumlarını destekleme amacıyla çeşitli rehberlik çalışmalarını hayata geçirecek. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak.