Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sırada staj mağdurları var! EYT sonrasında staj mağdurlarına da emeklilik yolu açılıyor!

EYT düzenlemesi sonrasında staj ve çıraklık dönemi mağdurları için de yeni bir umut doğdu. Staj mağdurlarına emeklilik yolunu açacak düzenlemeler hakkında uzmanlar merak edilen detayları paylaştı!

EYT düzenlemesi sonrasında staj

Emeklilikle ilgili reform düzeyinde yenilikler gelmeye devam ediyor. Sigorta başlangıç tarihi itibariyle EYT kapsamında yer alan kişiler için yaş şartı aranmıyor. Bu kapsamda yer alanlar için belirlenen süre ve prim şartlarını tamamlamaları halinde emekli olmaları sağlanıyor.

23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar için 5825 gün, söz konusu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı elde edebiliyor. Öte yandan staj mağdurları için de emeklilik yolunu açacak düzenlemeler hakkında uzmanlardan merak edilen detaylar paylaşıldı.

YAŞ ŞARTI ARANMIYOR!

Posta’da yer alan habere göre, sigorta başlangıç tarihi itibariyle EYT kapsamında olanlar, emekli olurken şartı aranmadan emekli olabiliyor. Süre ve prim şartlarıyla emekli olacakların, süre şartını sağlamaları halinde prim şartı sağlandığı tarihte emekli olabiliyor.

Sigorta başlangıç tarihi burada önemli olan konular arasında ilk sırada yer alıyor. Süre ve prim şartı ile bu kişiler EYT kapsamında emekli olabiliyor. Sigorta girişi 23 Mayıs 1996’dan önce olanlar 1175 gün daha prim ödeyerek 5825 güne, sonraki bir tarihte ise 1.250 gün daha prim ödeyerek 5900 güne tamamlayarak emekli olabilecekler.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI İÇİN YENİ FORMÜLLER!

EYT kapsamında yer almayan staj ve çıraklık mağdurlarının beklentileri de son dönemde gündeme gelmeye devam ediyor. EYT düzenlemesine dahil edilmek istenen staj ve çıraklık mağdurları için yeni düzenlemelerin yapılması isteniyor. Söz konusu süreler için borçlanma yolunun açılması yönünde beklenti ise oldukça yüksek.

Staj ve çıraklık mağdurları tarafından dile getirilen konular arasında söz konusu sürelerin borçlanılarak EYT kapsamından yararlanma hakkının tanınması yönünde. Borçlanma hakkı ile ayrıca devlete de katkıda bulunma fırsatı ortaya çıkacak. Henüz staj ve çıraklık mağdurlarına yönelik herhangi bir resmi düzenleme bulunmuyor. Ancak ilerleyen dönemde konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…