Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Unutkanlık ve kansızlıktan şikayet edenler dikkat! Mucizevi besin açıklandı… B12 seviyeniz rekor kıracak!

Unutkanlık ve anemi gibi pek çok duruma sebep olabilen B12 yetersizliğine karşın uzmanlardan önemli bir tavsiye geldi. Uzmanlar, doğal içerikli bir besinin düzenli tüketilmesi durumunda B12 seviyesinin artırılabileceğini ifade etti.

Unutkanlık ve anemi gibi

Sağlıklı bir yaşam için vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin karşılanması gerektiğini belirten uzmanlar, aksi takdirde ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini ifade etti. Özellikle milyonlarca kişinin şikayetçi olduğu B12 vitamini yetersizliğine dikkat çeken uzmanlar, bu vitaminin doğal yollar ile alınabileceğini vurguladı.

Nöronların sağlıklı çalışmasında etkili olan B12 vitaminin vücudun genel sağlık tablosunda aktif bir role sahip olduğunu ifade eden uzmanlar, bu vitaminin eksikliğinde hem fiziksel hem de zihinsel açıdan performans düşüşlerinin yaşanacağını belirtti. Bu noktada özellikle vegan beslenme tarzını benimseyen kişilere seslenen uzmanlar, hayvansal gıdalarda bolca bulunan bu vitaminin mutlaka düzenli olarak alınması gerektiğini vurguladı.

B12 VİTAMİNİ BAKIMINDAN ZENGİN GIDALAR

Bugün gelişen ilaç sektörü sayesinde de ilaç formlu pek çok takviyenin satışta olduğunu ifade eden uzmanlar, yetersiz beslenme gibi bir durumun söz konusu olmaması halinde o takviyelere başvurulmaması gerektiğini belirtti. Doğal ve düzenli beslenmenin vitamin alımı için yeterli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, B12 vitamini açısından zengin olan bazı besinleri ise şu şekilde sıraladı:

– Kuzu karaciğeri, istiridye, sardalya, bitkisel sütler (soya, badem, pirinç), yumurta, sığır eti, ıspanak, pancar, süt, salatalık, mısır, karpuz, kavun, kiraz.

B12 VİTAMİNİNİN YETERSİZLİĞİ NELERE SEBEP OLUR?

B12 vitaminin eksikliği vücut içi dengenin bozulmasında direkt olarak etkilidir. Sinir sisteminde ve beyinde birtakım hasarların açığa çıkmasına sebep olabilecek olan bu durum aynı zamanda yorgunluk, akıl karışıklığı, hafıza problemleri ve depresyon gibi sağlık sorunlarına da yol açabilir. Ek olarak iştahsızlık, hızlı kilo kaybı ve kabızlık gibi şikayetlere de yol açabilecek olan B12 yetersizliğinde el ve ayaklarda karıncalanma ve uyuşma da görülebilir. B12 yetersizliğinde en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan bir diğeri de ‘anemi’ yani kansızlıktır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul, Beyoğlu'nda yabancı uyruklu kişinin
Sıradaki Haber Maymun çiçeği iddialarına cevap geldi