Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şeker hastalığı ile mücadele edenlere uzman tavsiyesi! Her gece yapan, semptomlardan kurtulacak…

Son dönemlerde her yaş grubunda yaygın olarak görülen şeker hastalığı ile ilgili uzmanlardan önemli bir açıklama geldi. Yalnızca yeme değil uyku alışkanlıklarının da hastalıkta önemli olduğunu belirten uzmanlar, tavsiyeleri ile dikkat çekti.

Son dönemlerde her yaş

Paketli gıda tüketiminin artması, trans yağlar, rafine şekerler derken büyük küçük demeden her yaş grubunda yaygın olarak görülmeye başlanan hastalıkların başında gelen diyabet, birçok kişinin korkulu rüyası haline dönüştü. Müdahale edilmemesi durumunda vücut yaralarına ve farklı hastalıklara da sebep olabilen bu rahatsızlığın mutlaka dikkate alınması gerektiğini belirten uzmanlar, son olarak yeme alışkanlıklarının yanı sıra uyku alışkanlıklarının da hastalık ile mücadelede etkin rol oynadığına dikkat çekti.

Güçlü bir bağışıklık sisteminin olmazsa olmazları arasında yer alan düzenli uykunun tip 2 diyabet ile mücadelede de önemli bir role sahip olduğunu belirten uzmanlar, bu konu üzerine yürütülmüş olan son araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Elde edilen veriler, şaşkınlık yarattı.

40 KADIN ÇALIŞMAYA KATILDI

Daha önce de diyabet üzerine çok çeşitli araştırmalar yürüten Diabet Care, son olarak uyku alışkanlıklarının şeker hastalığı ile bağlantısını tespit etmek üzere bir çalışma tasarladı. Gece ortalama 6,2 saat kadar uyuyan kadınları çalışma grubuna dahil eden Diabet Care, 40 kadının hangi risk grubunda yer aldığını tespit etmeye çalıştı. İnsülin ve glukoz tepkileri 6 haftalık iki dönem kapsamında takip edildi ve sürenin sonunda da 6,2 saatlik uykunun yeterli olup olmadığı analiz edildi.

MENOPOZA DİKKAT ÇEKİLDİ

Diyabet öncesi ve sonrası tip 2 diyabet gelişme riskini azaltabilecek kolay bir yaşam tarzı değişikliğinin sağlanabileceğini umut eden araştırmacılar, şaşkınlık yaratan sonuçlara ulaştı. Araştırma yazarı ve Columbia Üniversitesi Sirkadiyen Araştırma Mükemmeliyet Merkezi yöneticisi Marie- Pierre St- Onge, elde etmiş oldukları sonuçların daha fazla insüline ihtiyaç duyulması ile ilişkili olduğunu ifade etti. Yani uyku kısıtlaması uygulanan kadınların glikoz seviyelerinin normale çekilmesi için daha fazla insüline ihtiyaç vardı. Bu ihtiyacın menopoz sonrası kadınlarda artan kan şekeri seviyelerini dengelemede yeterli etkiyi sağlayamayabileceğini işaret ettiği de bildirildi.

Araştırmanın yazarı tarafından yapılan açıklamaya göre yetersiz uykunun bir alışkanlık haline dönüşmesi durumunda diyabetin hemen öncesi dönemini yaşayan bireyler, tip 2 diyabete diğerlerine oran ile daha hızlı bir şekilde yakalanabilir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul, Beyoğlu'nda yabancı uyruklu kişinin
Sıradaki Haber Maymun çiçeği iddialarına cevap geldi