Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ev Hanımlarına Emeklilik Şartları! Ev Hanımı Nasıl Emekli Olur? 25 Yıllık Ev Hanımlarına Emeklilik Başvurusu

Ev hanımları dikkat! Emekliliğin yolu açıldı. Milyonlarca ev hanımını ilgilendiren ikinci torba yasa daha Meclis gündemi için yola çıktı. Yeni düzenleme ile ev hanımlarına emeklilik imkanı geliyor. Peki, ev hanımı nasıl emekli olur? Ev hanımı emeklilik şartları nedir? İşte yanıtları..

Ev hanımları dikkat! Emekliliğin

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan ev hanımı emeklilik haberi geldi. Yeni torba yasa düzenlemesi Meclis gündemindeki yerini almak için yola çıktı. Torba yasa teklifinde en dikkat çeken başlık ev hanımlarına emeklilik imkanı oldu. Çok sayıda vatandaş duyurunun ardından ev hanımı emeklilik şartları, 25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu detaylarını araştırmaya koyuldu. Peki, ev hanımı nasıl emekli olur? İşte milyonların merak ettiği ev hanımlarına emeklilik detayları..

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI

Ev hanımlarını heyecanlandıran son dakika gelişmesi geldi. Ev hanımlarına emekli olma yolu resmen açıldı. Kendine ait aktif bir sigortası ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için sigorta sistemi devreye alındı. Ömrünü evine, eşine, çocuklarına feda eden ev hanımları için isteğe bağlı sigorta sistemi detayları geldi. 25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu yolu açıldı. Sosyal güvenceye kavuşturulacak olan milyonlarca ev hanımı emekli olmak için aranan şartları araştırdı. Ödenecek primlere devlet desteğinin sağlanacağı yeni sistemde ev hanımları emekli olabilecek. Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ile devreye alınacak destek, sigorta primlerinin üçte birini oluşturacak. Mevcut asgari ücrete göre bu tutar aylık 1430 TL’yi bulacak. Ödenecek primlerin her ay üçte birini devlet karşılayacak. Böylece ev hanımları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olma imkanından faydalanabilecek.

EV HANIMI NASIL EMEKLİ OLUR?

Ev hanımlarının gündeminde ilk sırada yer alan emeklilik imkanı yasasının kısa süre içerisinde Meclis’e gelmesi bekleniyor. Kazanacakları sosyal güvence ile sağlık hizmetlerinden de ücretsiz olarak yararlanabilecek olan ev hanımları için şartlar henüz belli olmadı. Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlendiğinde 5 bin 400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek. İkinci adımda ise çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları devreye sokulacak. Üçüncü adımda da çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi yapılacak. Son adımda ise doğum borçlanmasına yer verilecek. Meclis’e gelmesi beklenen torba yasanın kısa süre içinde sunulması bekleniyor. Yasanın Meclis’ten geçmesi ile 25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu işlemleri başlayacak.