Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Brent petrol güne kayıp ile başladı! Akaryakıta indirim gelecek mi? 22 Kasım 2023 Kocaeli akaryakıt fiyatları

Bir süredir dalgalı grafikler ile gündemden düşmeyen ve bu doğrultuda da piyasaları karıştıran brent petrol, yeni güne kayıp ile başladı. Kaybın kaydedilmesinin ardından akaryakıt fiyatlarına indirim yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Bir süredir dalgalı grafikler

Yüksek enflasyon sebebi ile gündelik hayatın ekonomik şartları arzu edilen seviyeye getirilemezken bu süreçte pek çok hizmet ve ürün grubuna yeni zamlar da eklenmeye başladı. Teknolojiden gıdaya kadar hem temel hem de lüks ihtiyaçların karşılandığı tüm sektörlerde nerede ise gün be gün değişen fiyat listeleri, toplumun her kesiminin bütçesi üzerinde adeta deprem etkisi yarattı.

Uzunca bir süredir hem yüksek enflasyon ile hem de rekor seviyelere ulaşan kur farkı ile çetin bir mücadele içerisinde olan tüketiciler, son dönemlerde akaryakıt fiyatlarına yansıyan zamlardan da dert yanmaya başladı. Seçim öncesine kadar tolere edilebilir seviyelerde olan benzin ve motorin fiyatları, seçim sonrasında hızla yükselerek 40 TL seviyesine dayandı. Ara ara yapılan indirimler ile araç sahiplerinin yüzleri güldürülmeye çalışılırken İsrail- Hamas çatışmaları ve OPEC+ liderlerinin arz kısıtı kararları, bir kez daha fiyat artışlarının yaşanmasına yol açtı.

Uzun süredir araçlarının depolarını istedikleri ölçüde dolduramayan ve günlük işleri sebebi ile mecburen kendi araçlarını kullanmak durumunda oldukları için ciddi bir maddi sarsıntı yaşayan tüketiciler, bugün de sektör temsilcilerinden gelen açıklamaları yakın takip altına aldı. Brent petrolde fiyat düşüşünün yaşandığını gören araç sahipleri, bu durumun benzin ve motorin adına bir indirim sinyali olup olmadığını merak etti.

AKARYAKITA İNDİRİM VAR MI?

Geçtiğimiz haftalarda 8 dolar birden gerileyen brent petrol, motorinin litre fiyatına haftalar sonra indirim yapılmasına aracılık etmişti. Yansıtılan 1 TL 64 kuruşluk indirim dizel araç sahiplerinin yüzlerini güldürürken iki gün sonra 1 TL 14 kuruşluk bir zam duyuruldu.

İki gün ara ile güncellenen akaryakıt fiyatları tüketicilerin canlarını sıkarken brent petrol yeni güne yüzde 0,16’lık düşüş ile başladı. Bu düşüşün bir indirim sinyali olup olmadığı merak edilirken yetkililer ne benzin ne de motorin adına bir fiyat değişikliğinin beklenmediğini ifade etti.

KOCAELİ AKARYAKIT FİYATLARI GÜNCEL

22 Kasım 2023 Çarşamba günü itibari ile Kocaeli ili için belirlenmiş olan benzin fiyatı 35,11 TL, motorin fiyatı ise 38,06 TL olarak kayda geçti.