Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıkamak lezzetini kaçırıyor, besin değerini azaltıyor: Bu 5 yiyeceği pişirmeden önce yıkamayın!

Mutfakta hijyen kurallarına uymak sağlığımız için çok önemli. Ancak bazı yiyecekleri yıkamak yerine pişirmek daha iyi bir seçenek olabilir.

Mutfakta hijyen kurallarına uymak

Mutfak hijyeni oldukça önemlidir, ancak bazı yiyecekleri yıkamak, aslında zararlı olabilir. Örneğin, dondurulmuş meyve ve sebzeleri yıkamanıza gerek yoktur, çünkü bu ürünler zaten steril bir şekilde paketlenmiştir. Ayrıca, dondurulmuş sebzeler genellikle pişirmeden önce kısa bir süre haşlanır, bu da ürünleri daha da steril hale getirir.

Bu nedenle, dondurulmuş ürünleri yıkamak yerine doğrudan kullanabilirsiniz. Bunun yanında bu besinleri yıkamak hem besin değerlerini azaltabilir hem de bakteri yayılmasına neden olabilir. İşte yıkamadan önce pişirmeniz gereken 5 yiyecek:

ÇİĞ ET

Çiğ et, tavuk veya balık yıkamak, bakterilerin lavaboya, tezgaha, bıçağa ve ellerinize bulaşmasına yol açabilir. Bu da gıda zehirlenmesi riskini artırır. Çiğ eti yıkamak yerine, pişirirken yüksek ısıda bakterileri öldürmeye çalışın. Etin pişip pişmediğini anlamak için bir et termometresi kullanabilirsiniz.

MAKARNA

Makarnayı pişirmeden önce veya sonra yıkamak, makarnanın içindeki nişastayı akıtır. Nişasta, makarnanın sosu tutmasını sağlayan bir maddedir. Ayrıca makarnanın lezzetini ve dokusunu da etkiler. Makarnayı yıkamak yerine, pişirdikten sonra süzün ve sosla karıştırın.

MANTAR

Mantarlar, suyu emen sünger gibi bir yapıya sahiptir. Mantarları yıkamak, onların suyla dolmasına ve yumuşamasına neden olur. Bu da mantarların lezzetini ve besin değerlerini azaltır. Mantarları yıkamak yerine, nemli bir bez veya kağıt havlu ile tozunu alın.

YUMURTA

Yumurtalar, fabrikada temizlendikten sonra kabuklarına antibakteriyel bir madde sürülür. Bu madde, yumurtanın içine bakteri girmesini önler. Yumurtayı yıkamak, bu koruyucu tabakayı bozabilir ve yumurtanın bozulmasına neden olabilir. Yumurtayı yıkamak yerine, kırarken kabuklarının içine düşmemesine dikkat edin.

DONDURULMUŞ ÜRÜNLER

Dondurulmuş meyve ve sebzeler, paketlenmeden önce yıkanır ve sterilize edilir. Bu nedenle, tekrar yıkamaya gerek yoktur. Ayrıca, dondurulmuş sebzeler genellikle haşlanarak veya buharla pişirilerek korunur. Bu işlem, sebzelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Dondurulmuş ürünleri yıkamak yerine, doğrudan pişirin veya çözün.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derince Belediyesi, 21. Taşköprü Hasat
Sıradaki Haber Derince’ de 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali başlıyor!