Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Taksi, Servis ve otobüs plakaları usülsüz! “İptal edilmeli”

KBB’nin usulsüzlüklerin yer aldığı Sayıştay Raporunda Kocaeli’de bulunan P Plaka, Taksi Plakaları ve minibüs hattı plakalarının usulsüz olduğu ifade edildi.

KBB’nin usulsüzlüklerin yer aldığı

Türkiye Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 2022 yılı Denetim Raporlarını yayımladı. Belediyeler ile ilgili usulsüzlüklerin tespit edildiği raporlarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de yer aldı. Sayıştay Raporlarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 13 adet usulsüzlüğü kaydedildi.

“TAKSİ, OTOBÜS VE P PLAKALAR İPTAL EDİLMELİ”

Sayıştay denetçileri Kocaeli’de yer alan 6.500 adet P Plakanın süresiz olarak ihale edildiğini, bu durumun usulsüz olduğunu tespit etti. Sayıştay denetçileri Kocaeli’de yer alan 1.219 adet taksi plakasının süresiz olarak ihale edildiğini, bu durumun usulsüz olduğunu tespit ederken, 1.670 adet minibüs hattının da süresiz olarak ihale edildiğini ve bu durumun usulsüz olduğunu tespit etti. Yıllardır süregelen uygulama ile ilgili olarak, “İdarenin süresi belli olmayan bu hakları kamu yararı ve kanunilik ilkeleri gereği iptal etmesi gerekmektedir. Ancak iptal süreci Anayasa Mahkemesi Kararı’nda da belirtildiği üzere hak sahiplerine mağduriyet yaratmayacak, öngörülebilir bir süre tanınarak başlatılmalıdır” denildi.