Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çates Elektrik halka arz ne zaman, kaç lot verir? Çates Elektrik halka arz hangi bankalarda var, eşit mi oransal mı?

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK)

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yeni hafta bülteninde yer alan bilgilere göre, Çates Elektrik Üretim A.Ş., halka arz sürecine girmeye hazırlanıyor. SPK’nın onayını alan şirketin halka arzı, yatırımcılar arasında merak uyandırdı. İşte, detaylar:

Çates Elektrik Üretim A.Ş., mevcut ortağı Para Enerji Yatırımları A.Ş.’ye ait 8.255.000 TL nominal değeri (B) grubu payları halka arz edecek. SPK bülteninde yer alan açıklamaya göre, ek pay satışı yapılmayacak ve halka arzda 1 TL nominal değerli paylar, 57,15 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Halka arzın büyüklüğü 1.8 milyar TL olarak belirlenirken, Çates Elektrik Üretim A.Ş.’nin sermayesi, bu süreç sonucunda 24.795.000 TL artırılarak 165.200.000 TL’ye çıkarılacak.

Talep toplama süreci ise İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirilecek ve ardından hisseler, Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.

ÇATES ELEKTRİK KAÇ LOT VERİR?

  • Halka arz tarihleri: Henüz açıklanmadı.
  • Hisse fiyatı: 1 TL nominal değerli paylar, 57,15 TL sabit fiyat üzerinden satılacak.
  • Aracı kurum: İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
  • Halka arz büyüklüğü: 1.8 milyar TL.

Yatırımcılar, şirketin halka arzında talep toplama süreci, hisse fiyatı, kodu ve diğer ayrıntıları merakla bekliyor. Çates Elektrik’in halka arzı, enerji sektörüne ilgi duyan yatırımcılar için önemli bir fırsat olabilir.