Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gönülleri bir olanlara devletten faizsiz 150 bin TL’lik destek! Evlilik kredisi Meclis’ten geçti… Detaylar belli oldu

Bir süre önce gündeme gelen ve çiftleri oldukça heyecanlandıran evlilik kredisi düzenlemesi, sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onayından geçti. Kredi desteğine ilişkin tüm detaylar paylaşıldı.

Bir süre önce gündeme

Mayıs ayında gerçekleştirilmiş olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri çerçevesinde çeşitli vaatler ile milyonların dikkatini çeken AK Parti, seçimin sonuçlanmasının hemen ardından ilgili vaatleri yerine getirmek amacı ile harekete geçti. Gençleri, emeklileri, çalışanları ve diğer gruplarda yer alan vatandaşları yakından ilgilendiren düzenlemeler peş peşe yürürlüğe girerken bir gelişme de evlilik hazırlığı içerisinde olan çiftler adına yaşandı.

Seçim döneminde ortaya konan vaatler arasında yer alan faizsiz evlilik kredisi düzenlemesi, bir süre önce yeniden gündeme geldi. Söz konusu düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceği, kimleri kapsayacağı, hangi şartların sağlanması gerekeceği gibi konu başlıklarına cevap arayan çiftlere, hükümet tarafından müjdeli haber geldi. Edinilen bilgilere göre evlilik kredisi düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onayından geçti.

AİLE VE GENÇLİK FONU DÜZENLEME TEKLİFİ ONAYLANDI

Yeni evlenecek olan çiftlere 2 yılı geri ödemesiz olacak şekilde faizsiz kredi desteğinin verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nun onayından geçti. Böylelikle Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı kamu tüzel kişiliğine haiz Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulacağı netlik kazanmış oldu. Fonun yönetim kurulunda ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyelerinde ‘bakan yardımcısı’ sıfatı ile görev yapan yetkililerin yer alacakları bildirildi.

150 BİN TL’LİK KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK

Kurulacak olan Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yeni evlenecek olan gençlere 2 yıl ödeme ertelemeli, 150 bin TL üst limitli faizsiz kredi desteği verilecek. 18- 27 yaş aralığında ve ilk evliliklerini gerçekleştirecek olan gençler, fondan kredi desteği talep edecek. Faizsiz evlilik kredisi için başvuru ekranlarının yakın zaman içerisinde erişime açılacağı tahmin ediliyor.