Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Şimşek yeni vergi düzenlemesinin sinyalini verdi! O kişilere vergi indirimi uygulanacak! Yeni vergi indirimleri yolda!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten vergi indirimleri ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Peki, vergi indirimi kimleri kapsayacak? Vergi indirimi detayları neler? İşte merak edilenler…

Hazine ve Maliye Bakanı

Genel seçimlerin ardından Türkiye’de ekonomi kadrosu baştan aşağı değiştir. Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Mehmet Şimşek ise rasyonel ekonomi politikalarına dönüş sürecinde çalışmalarına devam ediyor.

Son dönemde görülen ekonomik sorunlar sonrasında birçok yeni düzenlemeye gidilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özellikle vergi düzenlemeleri konusunda yeni çalışmaları peş peşe duyurmaya devam ediyor. Kısa süre önce yapılan yeni açıklamada ise bu kez vergi indirimleri gündeme geldi.

YENİ VERGİ İNDİRİMİ DÜZENLEMESİ MECLİS’E GELİYOR!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi düzenlemeleriyle ilgili önemli yeni detayları kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda vergi indirimi konusu gündeme geldi. Yapılacak söz konusu düzenleme ile ihracatçılara yönelik vergi indirimleri ve yurt dışında faaliyet gösteren firmalara sağlanacak vergi istisnalarında önemli değişikliklere gidilmesi bekleniyor.

Bakan Şimşek tarafından konu hakkında yapılan açıklamaya göre, ülkeye döviz girişini teşvik etmeye yönelik yakında Meclis’e yeni düzenlemeleri sunacaklarını ifade etti. Ülkeye döviz girişini teşvik etmek üzere hazırlanan düzenleme kapsamında ihracatçılara yönelik vergi indirimleri uygulanacağı ifade edildi. Yakın zamanda düzenlemenin Meclis’e sunulacağının da sinyallerini verdi.

YÜZDE 50’SİNE VERGİ İSTİSNASI UYGULANACAK!

İhracatı desteklemek ve döviz girişini teşvik etmek üzere gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurt dışındaki faaliyetlerinin vergiler ile destekleneceği aktarıldı. Bu kapsamda vergi istisna oranlarının artırılması hedefleniyor. İmalatçı ve tedarikçi ihracatçıların faaliyetlerine ilişkin kazançlara ise 5 puanlık kurumlar vergisi uygulanacağı aktarıldı.

Yurt dışında hizmet olarak sunulan bazı sektörlerden elde edilen gelirlere sağlanan kazanç istisna oranın ise yüzde 80’e çıkarılacağı ifade edildi. Bakan Şimşek’in açıklamasına göre, yurt dışından elde edilen kâr paylarının tamamının ise Türkiye’ye getirilmesi şartı ile bu kazançları yüzde 50’sinin gelir ve kurumlar vergisinden istisna tutulması sağlanacak. Bu sayede ülkeye döviz girişinin desteklenmesi hedefleniyor.