Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de yaşayan kadınların yardımlarına devletin o kurumu yetişti! 2 bin TL’lik maaş bağlanacak

Kocaeli ilinde ve diğer illerde yaşayan kadınlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan nakdi destek açıklaması geldi. Bakanlık, belirli kriterler çerçevesinde kadınlara maaş bağlanacağını bildirdi.

Kocaeli ilinde ve diğer

Şimdilerde 2024 yılı için destek modelleri geliştirmek üzere çalışmalarına devam ettiği bilinen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mevcut yardım modelleri hakkında da resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmelerde bulunmaya devam ediyor. Kronik hasta, engelli, genç, yaşlı ayırt etmeksizin toplumun her kesimini yakından ilgilendiren pek çok destek modelinin altına imza atan bakanlık, son olarak nakit desteğine ihtiyaç duyan kadınlar için de bir yardım modelinin bulunduğuna dikkat çekti.

Pek çok kişi tarafından bilinmeyen, yalnızca kadınları kapsayan destek modeli ile ilgili olarak resmi web sitesi aracılığı ile bilgilendirmelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu desteğinden yararlanmak isteyenler için belirlemiş olduğu başvuru kriterlerini peş peşe sıraladı.

YALNIZCA O ŞARTLARI SAĞLAYAN KADINLAR YARARLANABİLECEK

Kasım ayının gelmesi ile birlikte doğal gaz tüketim desteği ile gündemden düşmemeye başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilgili desteğinden e- Devlet sistemi üzerinden başvuru yapan tüm ihtiyaç sahiplerinin yararlanabileceklerini belirtti. Doğal gaz tüketim desteği başvurularının devam ettiğini belirten bakanlık ayrıca yalnızca kadınları ilgilendiren güncel yardım modeli ile ilgili de birtakım bilgilendirmelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından geliştirilmiş ve hayata geçirilmiş olan destek modeline göre eşi vefat etmiş olan kadınlara düzenli olarak nakit ödeme yapılmaktadır. Bir nevi ‘maaş’ olarak da nitelendirilebilen destek modeli, eşi vefat etmiş ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olarak değerlendirilen kadınları ilgilendirmektedir. Son resmi nikahlı eşini kaybeden tüm ihtiyaç sahibi kadınlara, 2 ayda bir olacak şekilde 2 bin TL tutarında nakit desteği verilmektedir.

BAŞVURU İÇİN KİMLİK BELGESİ YETERLİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi nikahlı son eşlerini kaybeden ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi sayılan kadınlar için düzenlemiş olduğu düzenli yardım programından yararlanmak isteyenlerin, kimlik belgeleri aracılığı ile Sosyal Hizmet İl/ İlçe Müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…