Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

PTT’den ödemeler başladı! Devlet 0-24 ay arası çocukları olanlara destek ödemesi yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 yılının son günlerine doğru da destek ödemeleri devam ediyor. Çalışan ve çalışmayan tüm kadınlara destek ödemeleri PTT’den yapılıyor. İşte başvuru şartları ve detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler

2023 yılı itibariyle sosyal destek programlarına devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri kapsamında birçok seçenek sunuyor. 0 – 24 ay arası çocukların ebeveynlerine ödenen ücretler ise dikkat çekti.

Çalışan ve çalışmayan tüm kadınlara belirli şartları sağlamaları halinde destek ödemeleri yapılıyor. Doğumdan sonraki dönemde annelerin talebi üzerine 2 yıl boyunca taksitli olarak ödeme yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği destek ile çocuk sahibi ailelerin desteklenmesi hedefleniyor. Bu sayede çocukların ihtiyaçlarına yönelik sosyal yardım verilmiş olacak. Destekten yararlanmak için başvuru şartlarını karşılamak yeterlidir.

ÇOKLU DOĞUM YARDIMI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 0 – 24 ay arası çocuklar için destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların yer aldığı muhtaç hanelere 0 – 24 ay arası çocukları için ödeme yapılıyor.

Destek, beslenme ve öz bakım ihtiyaçları için geliştirilmiş fon kaynağı ile finanse ediliyor. Çoklu doğum yapan ailelere maddi destek için başvuruların yapılması yeterli oluyor. SYD Vakıfları üzerinden gelir düzeyi düşük ailelere ödeme yapıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanunu kapsamında yer alanlar faydalanabilecek. Bu kapsamda aranan şartlar ise şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • SYDV tarafından muhtaç olduğunun tespit edilmesi,
  • Çoklu doğum şartının sağlanması,
  • 0-24 ay arası çocukların olması.

Belirtilen tüm şartları sağlayan kişiler yardımdan yararlanabilecekler.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Çoklu doğum yardımı şartlarını sağlayanlar destekten yararlanabilmektedir. Başvurular ise ikametgahın bulunduğu yerde yapılacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına başvurular yapılabiliyor.

Başvuru kabul edilen kişiler çocuk başına 400 TL yardım alabilecek. Ödemeler ise 2 ayda bir PTT aracılığıyla yapılacak. Başvuru sahiplerinin adına doğrudan PTT’den yardım paraları alınabilecek. 0-24 ay arası çocuklar için ödemeler yapılıyor.