Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İSU Müdürü Sağlık miktarı açıkladı; Asbestli boru Kocaeli’nin gerçeği

İSU Genel Kurulunda konuşan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık Asbestli boruların Kocaeli’nin bir gerçeği olduğunu ifade ederek 200 kilometre civarında asbestli boru olduğunu ifade etti.

İSU Genel Kurulunda konuşan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İSU Genel Müdürlüğü 2023 yılı ikinci olağan genel kurulu birinci birleşimi bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. 12 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Başkanlık yaptı. İSU Yönetim Kurulunun ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda İSU’nun 7 milyar 115 milyon gelir, 8 milyar 85 milyon gider bütçesi görüşülerek karara bağlandı.

BORÇ ALACAK

İSU’nun 2024 yılı tahmini gelir bütçesi 7 milyar 115 milyon olarak tahmin edilirken, gider bütçesi ise 8 milyar 85 milyon olarak tahmin edildi. Gelir ve gider bütçesi arasındaki 970 milyonluk fark ise borçlanarak kapatılacak. Tahmini bütçenin bu dönem yüzde 45’i de yatırıma ayrıldı. 2024 Yılı yatırım planı ile ilgili İSU Genel Müdürü Ali Sağlık bilgilendirmelerde bulundu.

“3 MİLYAR BÜTÇEDEN 7 MİLYAR BÜTÇEYE”

Kurulda konuşan Ali Sağlık “2023 yılında tahmini gelir bütçemiz 3 milyar 580 milyon TL tahmini gider bütçemiz ise 4 milyar 430 milyon TL olarak açıklanmıştı. 2024 yılı tahmini gelir bütçesi ise 7 milyar 115 milyon TL, tahmini gider bütçesi ise 8 milyar 85 milyon TL olarak tahmin edildi. Tahmini gelir bütçesmizin yüzde 89’unu su satışı ve hizmetlerden karşılayacağız. 2024 yılı gider bütçesinin yüzde 19’u personel gideri yüzde 38 ise sermaye giderlerinden olacak. Mal ve hizmet alımı en yüksek kalemi oluyor. 2024 yılı bütçesinin Yüzde 30’u içme suyu yüzde 23’u kanalizasyon yüzde 24 borcu ve malzeme alımlarında kullanılacak” dedi. Sağlık konuşmasının devamında ilçelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“BİZİM İÇİN PROBLEM BİTİYOR”

Nüfus artışı ve su ihtiyacı ile ilgili konuşan Sağlık, “Yaptığımız çalışmalar kapsamında Kocaeli 2060 yılında yaklaşık 4 milyon nüfusa ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu nüfusa ulaştığımızda 370 ton suya ihtiyaç olacak. Bu kapasitelerin üzerine İhsaniye Barajını istedik. 256 milyon metreküp kaynak sağlayacak. İkinci aşama Şuanda Sakarya Hendek sınırları içinde bulunan Ballıkaya Barajı ile ilgili anlaşma yaptık. Yüzde 42’sini bize tahsis ettiler. Bu su geldiğin anda bizim için problem bitiyor. Ama biz durmuyoruz. Gebze’de gölet almaya çalışıyoruz. Namazgah Barajının da ihalesini yapıp sepetçi konutlarının suyunu da oradan getireceğiz. Bunun haricinde bir ekibimiz Kocaeli’deki dağları taşları dolaşıyor. Suları nasıl alırız diye çalışma yapıyor. Kocaeli Anormal bir kuraklık yaşamadığı sürece susuzluk yaşamayacak” dedi.

“KOCAELİ’NİN GERÇEĞİ”

CHP grubunun Kocaeli’nin çeşitli yerlerinde asbestli boruların hala olduğunu ifade etmesi üzerine söz alan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Hakikaten bu bizim gerçeğimiz. Kocaeli’de hala 200 kilometre civarında asbestli boru kaldı. Bizim yenilediğimiz yerlerin altyapısının büyük bir çoğunluğu asbestli boru olan yerler” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel
Sıradaki Haber Devlet Su İşleri (DSİ): KPSS şartsız işçi alımı yapacak