Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman verilecek, hangi tarihte? Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiyede son durum

Çalışan emeklilerin merakla beklediği

Çalışan emeklilerin merakla beklediği 5000 TL ikramiye ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceği sorusu gündemi meşgul ediyor. Bu yıl, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla kurban ve ramazan bayramlarında olduğu gibi üçüncü bir ikramiye ödemesi yapılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kayıtlı çalışan emekliler ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere bu ödeme yapılacak.

Bilindiği üzere, emeklilere yılda iki kez ödeme yapılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bu yıl üçüncü bir ödeme daha gerçekleştirilecek. Ödemeler, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerini kapsıyor. Ayrıca, çalışan emeklilere ve ÇKS kayıtlı çiftçilere de 5000 TL Cumhuriyet İkramiyesi verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur’lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız.” ifadelerini kullanarak çalışan emeklilerin bu özel ikramiyeden yararlanacaklarını belirtti.

Peki, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman ödenecek? Şu ana kadar net bir tarih açıklanmasa da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının ardından ödemelerin en kısa sürede gerçekleştirilmesi bekleniyor. Emekliler, bu özel ikramiyeyi alarak Cumhuriyet’in 100. yılında yaşanan bu anlamlı süreci daha da özel kılacak. İkramiye ödemelerine ilişkin güncel bilgiler kamuoyu ile paylaşıldıkça, detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.