Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uğur Demir Gebze’nin sorunlarını anlattı: Yolsuzluk mu diyet ödemesi mi?

Gebze’nin sorunlarına değinen Gebze İlçe Başkanı Uğur Demir, “30 milyonluk kredi bulunsa tüm çöp araçları alınabiliyordu. Neredeyse 10 katına çıktı. Yine aynı gruba ihale verildi. Belediye Başkanının da yakın olduğu bu gruba biliniyor. Buna artık yolsuzluk mu diyet ödeme mi deriz kamuoyunun takdirine sunuyoruz” dedi.

Gebze’nin sorunlarına değinen Gebze

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur bugün partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Ülke ve kent gündemini değerlendiren Acur’a Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir ve Gebze İlçe Başkanı Uğur Demir katıldı.

“YÜZDE 40 KESİNTİ İLE İMAR SORUNUNU ÇÖZDÜK DEDİLER”

Toplantıda söz alan Gebze İlçe Başkanı Uğur Demir, ilçedeki sorunlara değindi. “5 yılda neleri vaad edip neleri yapmadığını gözden geçireceğiz” diyen Uğur Demir, “5 yıl önceki Gebze ile şimdiki Gebze arasında hiçbir fark yok. Aynı çarpık kentleşme, aynı trafik yoğunluğu. Zinnur Büyükgöz Gebze’yi sağlama aldık diye propaganda yapıyor. İmar sorunlarını çözdüğünü ifade ediyor. Sorun çözmek böyle değil yüzde 40’a yakın kesinti yaptı. Bu çok büyük bir rakam. Yüzde 40 kesinti ile tüm belediyeler imar sorunlarını bitirir.

“VATANDAŞTAN NASIL KAR EDİLİR DİYE BAKIYORLAR”

Darıca Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı. Bunu seçim beyannamelerine eklediler. Diğer madde lojistik köy inşa edilmesi. Pandemi bahanelerini öne sürdüler. Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi’nin tapu sorunlarının çözüleceğini ifade etmişti. Yıllardır halk içine çıkmıyordu. Aday olmak istediği için şimdi çıkmaya çalışıyor. Hala mahallelerin tapu sorunu çözülmedi. Sosyal belediyecilik değil de şirket gibi yönetildiği için vatandaştan nasıl daha fazla kar edebilir diye düşünüyorlar.

“40 MAHALLE VAR 2 KREŞ VAR”

5 Yılda Gebze Merkeze bir tane otopark yapıldı onu da yapan Büyükşehir Belediyesi. Otopark sıkıntıları Gebze merkezde hala var. 2 sokak aşağı gitmek için bile yarım saat zaman geçiyor. Gebze Belediye Başkanı Şehir Plancısı olmasına rağmen böyle oluyor. Kent meydanı, kıraathaneler hiçbiri yapılmadı. Her mahalleye kreş yapacağız dediler şu anda Gebze’de 2 kreş var ve Gebze’nin 40 mahallesi var.

“HER YAĞMUR SONRASI SU BASKINLARI YAŞANIYOR”

Mahallelerde nüfus artışından dolayı otopark sorunu devam ediyor. Geçtiğimiz günlerdeki yağışta görüldü. Gebze sahildeki sosyal yapılar yağmurda yıkıldı. Her yağmur sonrası su baskınları yaşanıyor. Gebze 99 depremini acı bir şekilde yaşamış bir şehir. Konu ile ilgili önergelerimize cevap verilmedi. Hükümet konağı çok eski bir yapı. Eski vergi dairesi çok eskiydi taşındı. Bu yapılar boşaltıldı ancak hala metruk halde duruyor. Konu ile ilgili verilen cevapta Belediyenin bünyesinde teknik ekipman bulunamadığı için işlem yapılamadı diyor. Hükümet konağının depreme dayanıklı olup olmadığını belediye tespit edemiyor.

“YOLSUZLUK MU DİYET ÖDEME Mİ?”

Gebze’nin en büyük sorunlarından biri çöp ihaleleri. Çöp kamyonlarının satın alınması ile ilgili öneride bulunduk. Basit cevaplar verildi. 2,7 milyar bütçesi olacak. 30 milyonluk kredi bulunsa tüm çöp araçları alınabiliyordu. Neredeyse 10 katına çıktı. Yine aynı gruba ihale verildi. Belediye Başkanının da yakın olduğu bu gruba biliniyor. Buna artık yolsuzluk mu diyet ödeme mi deriz kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

“ŞEHİR PLANCISI OLARAK NEDEN O KOLTUKTASINIZ?”

Tüm projeler neredeyse Büyükşehir Belediyesine ait. Bunu söylediğimizde biz proje yapmadık ama borcu azalttık diyor. Proje yapmayınca zaten borç ödenir. Proje yapmayacaksanız şehir plancısı olarak neden orada oturuyorsun? 5 yıl önceki projelerin yüzde 90’ı yapılmamış. Şimdi hangi vaatlerle oy alacaksınız” dedi.

‘Körfez Belediyesi 42 milyon TL borca 32 milyon TL faiz ödüyor’

Acur; “Sahada boyumuzun ölçüsünü göreceğiz”

Canbaz ve Çiçekli disipline sevk ediliyor! “Kimsenin haddi değil”