Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

29 Kasım Okullar Tatil Mi Bursa? Bursa’da Liseler Tatil Mi? Bursa İlk Ve Orta Dereceli Okul Ne Demek?

Kış mevsiminin kendini hissettirmeye başlamasıyla okul tatil haberleri hız kesmedi. Binlerce öğrenci ve öğretmenin yer aldığı Bursa’da bugün okullar tatil mi merak konusu oldu. 29 Kasım okullar tatil mi Bursa araştırması sılaştı. Meteoroloji uyarısının ardından harekete geçen valilik ilk ve orta dereceli okul kararı geldi. Peki, Bursa’da bugün okul var mı? Bursa’da liseler tatil mi? İşte yanıtı..

Kış mevsiminin kendini hissettirmeye

Milyonlarca vatandaşın yaşam sürdüğü Bursa son dakika haberi geldi. 29 Kasım Çarşamba günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen kuvvetli yağış ve fırtına uyarıları peş peşe yapıldı. Marmara Bölgesinde etkili olan fırtına ve kuvvetli sağanak yağmur ardından okul tatil haberleri gelmeye başladı. Binlerce veli ve öğrenci tarafından sorgulanan 29 Kasım okullar tatil mi Bursa, Bursa’da liseler tatil mi, bugün okul var mı soruları yanıt buldu. Bursa’da bugün okul var mı belli oldu. Meteoroloji açıklamasının ardından Bursa Valisi Mahmut Demirtaş harekete geçti. Hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan lodos sonrası ağaçlar yollara devrildi. Park halindeki araçlar üzerine devrilen ağaçlar nedeniyle hasar gördü. Bu noktada öğrencilerin beklediği tatil haberi verildi. Peki, Bursa liseler tatil mi? liselere okul tatil mi Bursa? İlk dereceli okul ne demek? İşte yanıtı..

29 KASIM OKULLAR TATİL Mİ BURSA?

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş orta dereceli okullar, ilk ve orta dereceli okullar ilgilendiren mesajı verdi. Açıklamada Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu ve Kestel’de okulların bir gün tatil edildiği duyuruldu. 29 Kasım Çarşamba günü için Bursa’da tatil kararı veren Vali Mahmut Demirtaş, “İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle; Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerimizde 29 Kasım Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 29 Kasım’da idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi. Bursa’da okullar 1 gün tatil edildi. 30 Kasım Perşembe okul var.

İLK VE ORTA DERECELİ OKULLAR NE DEMEK?

İlk ve orta dereceli okul, genellikle çocukların temel eğitim aldığı aşamalardır. Bu aşamalar çocukların 6 ila 14 yaşları arasındaki dönemi kapsar. İlkokul, çocuklara temel okuma, yazma, matematik ve genel kültür konularında eğitim verirken, ortaokul daha derinlemesine konulara ve genişleyen bir müfredat yapısına odaklanır. İlk ve orta dereceli eğitim, genel olarak çocuklara temel becerileri kazandırmayı, düşünme ve öğrenme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar.