Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İbrahim Karaosmanoğlu: Büyükakın beni utandıracak bir şey yapmadı

Başiskele’de bulunan Karaosmanoğlu Eğitim Merkezi’nde ziyaret ettiğimiz geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halefi Başkan Tahir Büyükakın ile ilgili konuştu.

Başiskele’de bulunan Karaosmanoğlu Eğitim

Kentin iz bırakan ziyaretçilerinden geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Kamu Görevlilileri Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu Başiskele’de bulunan Karaosmanoğlu Eğitim Merkezi’nde gazetemizi konuk etti. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan ve Yazı İşleri Müdürü Cansu Albayrak Kızılkaya’nın sorularını yanıtlayan İbrahim Karaosmanoğlu, halefi Başkan Büyükakın ile ilgili de konuştu. Oğlu İsmail Karaosmanoğlu’na yönelik yapılan eleştirilere de yanıt veren Karaosmanoğlu’nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“HERKES SİYASETLE İLGİLENMELİ”

“Ben artık siyasetin içerisinde vatandaş olarak yer alıyorum. Belediye başkanlığını bırakınca aktif siyasetten kendimi geri çektim. Vatandaş olarak siyasetle ilgileniyorum. Her Türkiye vatandaşının siyaset ile ilgilenmesi gerektiğine inanıyorum.

“HER PROGRAMA KATILMAM MÜMKÜN DEĞİL”

Kentteki her programa katılmam mümkün değil. Çok önemli programlara da vaktim varsa katılıyorum. Fiili siyasetin içerisinde değilim. Etik Kurulu siyasi bir oluşum değil. Cumhurbaşkanlığı içindeki kurumlardan bir tanesi, maaşı yok. Etik eğitimine önem veriyoruz. Üst yöneticilerle ilgileniyoruz.

“ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME YAPMIYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok mecbur olmadıkça görüşme yapmıyorum. En son 6 ay önce kurul olarak bir çalışmamız oldu. Onun haricinde şahsi bir görüşmem olmadı. Beni çağırırsa, bir şey sorarsa o zaman görüşebilirim.

“GEL DESE GİDERİM”

Ama onun dışında ben görüşme isteğinde bulunmuyorum. Ben artık görevde değilim. Bana özel bir şey sorsa ‘gel’ dese, giderim. Ama benim Cumhurbaşkanı ile direkt bir görüşmem yok. Zaten Erdoğan ile kafanız her estiğinde görüşemezsiniz. Mümkün değil.”

“OĞLUMA YÖNELİK ELEŞTİRİLER OLABİLİR”

Oğlu İsmail Karaosmanoğlu’na gelen eleştirilere cevap veren Karaosmanoğlu, “Oğlum buralara gelip konuşmalar yapmıyor. Konuşursa sosyal medyada konuşuyor. Ona yönelik eleştiriler olabilir. Çünkü siyasetçi, herkes kendi penceresinden bakıyor. Hatta eleştiriler bazen yerinde olur, bazen yerinde olmayabilir.

“ANKARA İLE İLİŞKİLERİ İYİ”

Eleştirilere açık olmak gerekir. Ben de çok eleştirildim. Ama hiçbir zaman kimseye ‘Beni neden eleştiriyorsunuz?’ diye sormadım. İsmail’in Ankara’da ilişkileri kuvvetli. Oğlum Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yakın. Kocaeli’ye geldiği zaman kurumumuzu da ziyaret etti” dedi.

“KONUŞMALARI ÜZERİME ALINMADIM”

Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın bazı yaptığı konuşmalarda Karaosmanoğlu’nu hedef aldığı iddiaları hakkında konuşan Karaosmanoğlu, “Ben böyle bir şeyi üzerime alınmadım, böyle bir şey de görmedim. Zaten Tahir bey buna gerek duymaz. İlişkilerimiz gayet normal. Aramızda bir problem yok.

“BÜYÜKAKIN BENİ UTANDIRACAK BİR ŞEY YAPMADI”

Büyükşehir belediye başkanı olarak beni hedef almasının ona bir faydası yok, benim de bir zararım olmaz. Medyada çok şey yazılıyor. Sonuçta basın yoruma açık bir yer. Tahir Büyükakın’ın ardında bıraktığı dönem gayet başarılıydı. Ben seçilmesi için elimden geleni yaptım. Beni utandıracak bir şey yapmadı” ifade etti.

DEVAMI YARIN…

Soldan sağa: Furkan Çalışkan, İbrahim Karaosmanoğlu ve Cansu Albayrak Kızılkaya