Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fırat Okul, Nokta Gazetesi’ne detaylı açıklamalar yaptı

İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nın başarılı başantrenörü Fırat Okul, Nokta Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Keyifli geçen sohbette, Okul, gelinen noktayı, sezon içi hedeflerini detaylı bir şekilde paylaştı.


İzmit Belediyespor Kadın Basketbol

BİZ 4 YABANCI İLE YOĞUN BİR ŞEKİLDE OYNAMIYORUZ

Sözlerine deplasmanda kazanılan Antalya Toroslar maçı ile başlayan Fırat Okul şu şekilde konuştu: Son oynadığımız Toroslar maçı zor geçti. Biliyorsunuz 4 yabancılı sistemde zayıf rakip yok. Bizim için daha da zorlaşıyor. Çünkü bizim 4 yabancımız var ama aynı anda 4 yabancı ile yoğun bir şekilde oynamıyoruz. Oyuncu portföyümüz geniş ve ne kadar geniş yayılabilirsek maçı sonu o kadar avantajlı geçiyor.

TOROSLAR MAÇINDA BUNUN AVANTAJINI GÖRDÜK

Antalya Toroslar maçında da bunun avantajını gördük. Maçın son bölümünde kaptan Özge inisiyatif aldı ve attığı 3 basketle bizi ipten döndürdü. Türk oyuncularımızın bize bunları sağlayacağını biliyorduk. Her maç farklı bir oyuncumuz maçın kritik yerlerinde önemli sayılar atıyorlar. Kurduğumuz kadronun bize ne kadar faydalı ve mantıklı olduğunu hep beraber gördük. Abartmıyorum, bunları uygun bütçelerle yaptık. İnanın maliyeti düşük rakamlarla bunu sağladık. Umarım her şey iyi gider.

OYUNCULARIMIZA CİDDİ TALİPLER VAR

12 maçta 8 galibiyet çok değerli. Daha fazlasını da yapabilirdik. Bize göre ekstra olan maçları alabilir miydik? Onu da bilmiyorum. Ancak günün sonuna bakıldığında 8 galibiyet çok değerli. Bundan sonra takım bütünlüğünü korumamız lazım. Oyuncularımıza ciddi takımlardan talipler var. Oyuncuların performansları üst düzey ve şampiyonluğa giden takımların dikkatini çekiyor. Tabii ki kulüpler iyi oyuncuları almak isteyecekler ancak bu takımın peşinde olmak istiyoruz. Bundan sonrası yönetimin takdiri.

 

İÇİME SİNEN BİR KADROYU KURABİLDİK

Geçtiğimiz yıllara göre bütçe düştü. Yabancı bütçemiz 250 bin dolar. Düştüğümüz sezonu saymıyorum, öncesinde 300-310 bin dolar civarıydı. Ancak doların o günkü durumu ile bugünkü durumu arasında çok fark var. Sezon başında istediğimiz ve içime sinen kadroyu kurabildik. Daha fazlasını da yapabilirdik ancak bütçeyi çok aşmamamız da gerekiyordu.

1 YILLIĞINA KURULAN VE KAPANAN BİR KULÜP DEĞİLİZ

Geçen sezonun şampiyonluğu, sporculara paralarının ödenmesi basketbol camiasında güvenilirliğimizi arttırdı. Parasını alamamış oyuncu ve menajerler kulübü kötülüyordu. Siz de iyi biliyorsunuz ki bu takım 8-9 yıldır buralarda olmak için mücadele ediyor. Biz 1 yıllığına kurulmuş ve kapanmış bir kulüp değiliz. İspatımız var ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

İZMİT İNSANI SPORCULARIMIZI SAHİPLENİYOR

Benim 5. sezonum, insanlara bunu anlatmaya çalışıyorum. Ben burada ekmek yiyorum, burada ailemle yaşıyorum ve kimsenin parası kalmıyor ve İzmit’te çoğu büyük kulüpte olmayan profesyonel bir organizasyon var. İlçedeyiz, şehirdeyiz, insanlar sahipleniyor, AVM’ye, yemek yemeye gittiğinde sporcularımız saygı görüyor. Son oynadığımız milli takım maçı. Salonun ne kadar dolu olduğunu tüm insanlar gördü.

 

BASKETBOLU BİLEREK İZLİYORLAR

Şurası da önemli… İzmit insanı basketbolu bilerek izliyor. Milli takımda da görevli olduğum için oradaki arkadaşlarımız, salonun verdiği tepkilerin son derece zamanlı olduğunu söylüyor. Bu çok değerli… Tabii ki bunun da en önemli ölçüsü İzmit Belediyespor’un Süper Lig’de olması.

TÜRKİYE KUPASI’NDA YENİ FORMAT

Sezon içinde de hedefler bir anda yükseliyor. Bir aksilik olmazsa ilk yarıyı Play-Off yani ilk 8 içinde tamamlayacağız. Bu olursa Türkiye Kupası’na gitme hakkı da elde edeceğiz. Kupa bu değişik bir formatta oynanacak. İlk 4 ve ikinci 4 için ayrı torbalarda kura çekilecek. Eşleşmeler sonrası tek maç oynanacak, kazanan takımlar dörtlü finali oynamak için Balıkesir’e gidecek.

SALONLAR DOLU, 3 GÜNDÜR GÖLCÜK’TEYİZ

Tekrar söylüyorum, ligde yaşanan durumdan ötürü tek zayıf takım var. O da Hatay… İnsanlar takımların puan durumundaki yerine bakarak maçı kazanırız, kaybederiz dememeli. Bazı takımlar bize çok ters geliyor, bazı takımlara karşı çok rahat oynuyoruz. Bu tamamen kadro yapısı ile alakalı. Kayseri maçının hazırlıklarını 3 gün boyunca Gölcük’te yapıyoruz. Maçlarımızı oynadığımız salonda masa tenisi turnuvası var, Atatürk Spor Salonu’nda saatlerle ilgili bir sıkıntı var. Biz de Gölcük 17 Ağustos Spor Salonu’nda 3 gün istediğimiz saatte antrenman yapabiliyoruz diye buraya geldik.

YABANCILARIMIZ SORUYOR, BİZ DE BAHANE ÜRETİYORUZ

Süper Lig’de bir takımımız var ve bu gibi durumlar bizi biraz yoruyor açıkçası. Bu hafta sahamda maç yapacağım ve kendi salonumda sadece cuma ter antrenmanı yapıp cumartesi maça çıkacağım. Bu bizim için handikap. Oyuncular bunu soruyor ve anlam veremiyor, onlara ben de anlatmakta güçlük çekiyorum. Özellikle yabancılarımız “Neden kendi salonumuzda antrenman yapamıyoruz?” diye soruyorlar. Biz de bahaneler üretiyoruz.

KEŞKE KULÜBÜMÜZÜN BİR SALONU OLSAYDI

Herhalde yetkililer mecbur kaldığı için bunu yapıyorlar. Onun dışında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sağ olsunlar her zaman yardımcı oluyorlar. Engin bey bizimle ilgileniyor ancak bu okul sporları faaliyetleri salonlardaki yoğunluğu artırıyor. Keşke İzmit Belediyespor olarak kendi maç salonumuz olsa da bu gibi durumlarla karşılaşmasak ve alt yapımızı daha rahat bir şekilde kurabilsek. Bu tabii ki imkanlarla alakalı.

VARIMIZLA YOĞUMUZLA

Takımda Sierra’nın küçük bir sorunu var. Ancak çok rahatsız edici değil. Dinlenmek istedi, biz de üstüne gitmedik. Daha önce de milli takımlardaydık. Bu yaşlarda oralarda olmak farklı duygular barındırıyor. An itibariyle 1. Yardımcı Antrenör pozisyonundayız. 44 yaşımdayım ve artık kendimizi anlatmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Yıllarca nerelerde olduğumuzu biliyoruz. Ancak varımızla yoğumuzla buraya İzmit Belediyespor’a hizmet etmek, elimizden gelenin en iyisini yapmak için buradayız.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Firat güzel atmış.Geçmişe donük bir sürü alacaklı adam var.Takımda 1 tane izmitli yok.Zaten senon bütçen ligte 4. Veya 5. Buyük butce.Yani butada olmaniz şaşirticı veya büyük bir olay degil.Keşke agirliğinı koyup 4 yildir buradasin bir salon yaptirtsaydin yada temel attirsaydin.Yada 4 yilda cok iyi bir altyapi olusturabilirdin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Belediye-İş Sendikası Mali İşlerden Sorumlu
Sıradaki Haber Metin Özkan’dan ağabeyi Bayram Özkan için teşekkür