Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çalışan Emeklilere İkramiye ÖDEME TARİHİ! Çalışanlara Emeklilere İkramiyesi Ne Zaman Yatacak 2023

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ardından çalışmayan emeklilerin hesaplarına geçen 5000 TL ikramiye vatandaşları ikiye böldü. Erdoğan’ın çalışan emeklilere ikramiye verilmeyeceğini açıklaması tartışma yarattı. Yerel seçimler öncesi emeklileri küstürmek istemeyen hükümet düğmeye bastı. Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye Meclis’ten geçti. Peki, çalışana emekli ikramiyesi yattı mı, ne zaman? İşte yanıtı..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Çalışana emekli ikramiyesi son dakika gelişmesi geldi. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel tek seferlik verilen 5000 TL emekli ikramiyesi hesaplara geçti. Temel tüketim malzemelerinin ateş pahası olduğu, vatandaşın zam üstüne zam haberine uyandığı bugünlerde emeklilere verilen 5000 TL ikramiye bir nebze de olsa can suyu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önceki açıklamalarında çalışan yani SGK’lı emeklilere 5000 TL ödeme yapılmayacağını söyledi. Bu açıklama vatandaşlar arasında ikilik yarattı. 2023 yılında 3. kez ikramiye alan vatandaşların yanı sıra 4 milyondan fazla vatandaşı ilgilendiren emekli ikramiyesi çalışanlara verilmedi. Yeni müjdenin ardından 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak 2023 merak edildi. İşte çalışanlara emekli ikramiyesi son dakika 2023 tarihi..

EMEKLİ İKRAMİYESİ SON DAKİKA 2023

AK Partili kurmaylar çalışmayan emekliler ardından çalışanlar için düğmeye bastı. “Emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu” diyerek çalışanlara emekli ikramiyesi müjdesi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla hayata geçirdiğimiz 5 bin lira ödeme kararımızı çalışan emeklilerimize de teşmil ediyoruz. Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödememizi yapacağız. 4 milyon 689 bin emeklimizin hesaplarına 5’er bin lirayı yatıracağız” dedi. 5 milyona yakın çalışan emeklilere yapılacak ter seferlik 5000 TL ikramiye tarihi merak edildi.

ÇALIŞANLARA EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini meclisimize sunacağız” diyerek ödemelerin yapılacağını açıkladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’ndan çıkan karar ile çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye yolu açıldı. Onaylanan karar ardından daha önce kapsam dışı kalan 4 milyon 689 bin çalışan emekli de ödemelere kavuşacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanacak karar ardından 5000 TL ikramiyeler hesaplara geçecek. Çalışanlara Cumhuriyet ikramiye tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak.