Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Tahsin Tarhan kırgınlığını biraz fazla yansıtmış”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko TBMM’deki odasının kapılarını Nokta Gazetesi’ne açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki odasının kapılarını Nokta Gazetesi’nden Aziz Muhammet Ulubaş’a açtı. Kanko, Kocaeli’de partinin durumunu, CHP Kocaeli eski milletvekili Tahsin Tarhan’ın örgüte yönelik sözlerini ve maddi durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Kanko Tahsin Tarhan’a ilişkin, “Bu dönem vekil olamayınca kendisinin de birtakım kırgınlıkları olabilir bunu dışarıya yansıtmış ama biraz fazla yansıtmış” dedi.

“DIŞARIYA BİRAZ FAZLA YANSITMIŞ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko CHP Kocaeli eski Milletvekili Tahsin Tarhan’ın geçtiğimiz günlerde sözlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Kanko, “Tahsin Bey geçmiş dönemde hem Parti Meclisi’nde hem başkan yardımcılığı hem milletvekilliği aşamasında başarılı işler yapmış bir milletvekilimiz. Bu dönem vekil olamayınca kendisinin de birtakım kırgınlıkları olabilir. Bunu dışarıya yansıtmış ama biraz fazla yansıtmış” dedi.

“ÖRGÜT HER ZAMAN OLUMLU GÖRÜŞLER TAŞIDI”

Örgütün Tahsin Tarhan’ın yanında durduğunu ve olumlu görüşler taşıdığını ifade eden Kanko, “Bu örgüt Tahsin Bey’in yanında durdu, Tahsin vekille ilgili her zaman olumlu görüşlerini taşımıştır. Ama benim anladığım kadarıyla beklentilerini karşılamaması üzerine üzücü bir mesaj atmıştır. Bu da bir kızgınlık anına gelmiştir. Dolayısıyla bu kızgınlığın geçtiğinde makul ve mantıklı düşüneceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

“ÖRGÜTTE CİDDİ BİR KIRILMA ŞU ANDA YOK”

Geçmiş yıllarda Kocaeli’de belediye başkanlarının olduğunu belirten Kanko, Kocaeli’nin geçmişte sosyal demokrasinin kalelerinden birisi olduğunu ifade etti.  Örgütte ciddi bir kırılmanın şu anda olmadığını zaman zaman bunların yaşanabileceğini ama seçim döneminde herkesin bir araya geleceğini ve seçimi almak için çalışacaklarını söyleyen Muhip Kanko, kırgınlığın hep ön plana çıkmadığını söyledi.  Herkesle konuşabilen, herkesi bu davanın içine katmaya çalışan bir milletvekili olduğunu söyleyen Kanko; böyle olmaya devam edeceğini söyledi.

“KOCAELİ’DE ÇOK ABİ VAR”
“Kocaeli’de abilik pozisyonunda mısınız?” Sorusuna ise Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, “Yaşımdan dolayı partide de bana abi diyorlar. Kocaeli’de özel bir abilik pozisyonuna ihtiyaç yok. Siyasette, Kocaeli’de çok abi var kaldı ki bir abi olmasına ihtiyaç da yok. Cumhuriyet Halk Partililer her zaman aklı selimi ön plana çıkarabilen insanlar. En küçük kardeşiniz de olsa dinlersiniz en büyük abiniz de olsa dinlersiniz” dedi.

“HERKESLE İLETİŞİM KURMAYA ÇALIŞAN BİR MİLLETVEKİLİYİM”

Partide bugün çok fazla kanaat önderi olduğunu ve ne olursa olsun Kocaeli’de insanları toplantıya çağırdıklarında partililerin olacağını ifade eden Kanko, hepsinin kanaat önderi olduğunu, hepsinin görüş bildireceğini ifade etti. Kendisine abilik misyonunu yüklemediğini ifade etmesinin yanı sıra “Ben partiye yeni vekil olmuş ama mümkün olduğu kadar orta noktada giden, mümkün olduğu kadar herkesle ilişki kurmaya çalışan bir milletvekiliyim bunu devam ettireceğim ama hiçbir zaman abi rolüne çıkmıyorum” diye konuştu.

“ŞAŞALI YAŞAYAN BİRİSİ DEĞİLİM”

Maddi durumuna dair de konuşan Kanko, “Benim maddi durumum aşırı zengin değilim devlet memuruyken vekil seçildim. Şu anda vekil maaşı dışında bir maaş almıyorum. Ama bu hiçbir zaman benim yaşantımı daha kötülemedi ya da daha iyileştirmedi. Çok şaşalı yaşayan birisi değilim. 2017 model 200 bin kilometrede ikinci el bir araçla geziyorum. Özel bir şeyim yok. Milletvekilliğinde olduğu kadar daha küçük masraflarla yaşamaya çalışıyorum çünkü okuyan çocuğum var, geçindirmem gereken evim var. Milletvekilliği Türkiye’de çok masraflı. Kalıyorum, yiyorum, içiyorum; yol masrafı düğün dernek masrafı, bunların hepsi masraf” dedi.

CHP’li Muhip Kanko: Fatma başkanımız doğru aday olabilir

Kanko; Büyükşehir’i almamak içten değil!

Muhip Kanko, “Üniversitedeki köpekler bana da saldırdı”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?