Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Ispanaklı Pasta Tarifi: Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi! Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

1 Aralık Cuma günü hafta finali bölümüyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında bugünkü lezzet tatlı oldu. Hafta finalinde Ispanaklı Pasta yapan gelinler hünerlerini konuşturdu. Rengiyle iştah açan Ispanaklı Pasta nasıl yapılır merak edildi. İşte izleyicilerin araştırdığı Gelinim Mutfakta Ispanaklı Pasta tarifi..

1 Aralık Cuma günü

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında bir haftanın daha sonu geldi. 4 gelin ile 4 kayınvalidenin altın yarışının ekrana geldiği Gelinim Mutfakta yeni bölüm zamanı geldi. 1 Aralık Cuma günü hafta finali bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkan yapımda hafta finali startı verildi. 1 Aralık Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında bugünün yıldızı Ispanaklı Pasta oldu. Ekran başında programı pürdikkat takip eden seyirciler Ispanaklı Köstebek Pasta tarifi püf noktaları merak konusu oldu. Günün yıldızı Ispanaklı Pasta yapan gelinler arasında en güzel tabağı kim çıkaracak merak konusu oldu. Peki, 1 Aralık Cuma günü Ispanaklı Pasta nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Ispanaklı Pasta tarifi..

1 ARALIK CUMA GELİNİM MUTFAKTA ISPANAKLI PASTA TARİFİ

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

250 gram ıspanak püresi

KREMASI İÇİN:

2,5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un

1 çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:

1 paket krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI:

Ispanaklı pasta için önce ıspanakları yıkayın. Üzerine sıcak su ekleyip haşlayın.

Haşlanan ıspanakları soğutup rondodan geçirin. Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.

Üzerine süt, sıvı yağ ve püre haline gelen ıspanakları ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip malzemeleri güzelce karıştırın.

Hazır olan harcı yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba boşaltın. Keki 170°C fırında 40 dakika pişirin.

Pişen keki fırından alıp ılıtın. Pasta kreması için süt, şeker ve unu çırpın.

Krema koyulaşıp kaynamaya başladığında ocağı kapatın. İçerisine tereyağı ve vanilya ekleyip karıştırın.

Soğuyan keki kalıptan çıkartıp üzerini düzeltin. Keki dikkatli bir şekilde ortadan ikiye kesin.

Kestiğimiz kekin alt tabanını servis tabağına alın. Üzerine soğuyan kremayı boşaltın. Spatulayla kremayı yayarak olabildiğince eşitleyin.

Diğer keki de kremanın üzerine kapatın. Son olarak pastanın her tarafını soğuk sütle çırpılmış krem şanti ile güzelce kaplayın. Üzerini süsleyin. Afiyet olsun..