Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşsizlik Ödeneği Nasıl İptal Edilir?

İşsizlik ödeneğini iptal etmek için belirli adımların takip edilmesi gerekir. İşsizlik ödeneğinde yer alan kurallar sağlandığı takdirde İŞKUR ile iletişime geçerek ödenek iptal edilebilmektedir.

İşsizlik ödeneğini iptal etmek

İşsizlik ödeneğini iptal etmek isteyenler e devlet sistemini güvenle kullanabilir. Aynı zamanda İŞKUR online işlemler aracılığı ile de işsizlik ödeneği iptal edilebilmektedir. Yüz yüze yapılan başvurularda ise dilekçe yazılması ve İŞKUR temsilcisine teslim edilmesi gerekmektedir.

İşsizlik Ödeneği Nedir?

İşsizlik ödeneği, belirli bir süre boyunca sigortalı olarak çalışmış ve gerekli primleri ödenmiş Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının alabildiği bir ödenektir. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları belirli bir süre boyunca sigortalı olarak çalıştığında ve gereken primi tamamladıkları takdirde alt ve üst limitlere bağlı olarak işsizlik ödeneği alabilmektedir. İşsizlik ödeneği alabilmek için hak ediş gerekir ve kişilerin hak edişleri yok ise işsizlik ödeneği alabilir.

İşsizlik Ödeneği İptali için Kim ile İletişime Geçilir?

Ödeme İptal edebilmek için başvuru yapılan kurum ile iletişime geçilmesi gerekir. Burada ana kurum İŞKUR’dur. İşsizlik kurumu ile iletişime geçildiği takdirde ödeneğin neden iptal edilmesi gerektiğinin açıklanması gerekebilir. Bu durumda yüz yüze görüşmeye telefonu ile görüşme ve çevrimiçi platformlar kullanılarak yapılacak olan iptal işlemleri geçerli olmaktadır.

E – Devlet’ten İşsizlik Ödeneği İptal Edilir Mi?

E devlet kullanılarak işsizlik ödeneği iptal edilebilmektedir. İşsizlik ödeneği için sistemden başvuru yapan kişiler aynı sistem üzerinden başvuruların İptal edilebilmektedir. Devlet işlemlerinin internet üzerinden yapılabilmesi sebebiyle bu süreçler oldukça kolay bir hale gelmiştir. İşkur’un çevrim içi sistemi de rahatlıkla kullanılabilir. Genellikle e devlet gibi sistemler bu süreçlerde kolay işlem yapılabilmesini sağlar. İnternet üzerinden iptal işlemini yapabilmek için belirli adımların takip edilmesi gerekir.

İşsizlik Maaşı Bir İşe Girince İptal Olur Mu?

İşsizlik maaşı alan kişiler sigortalı bir işe başladıkları takdirde işsizlik ödeneği sonlanacaktır. İşsizlik ödeneği sigortalı olarak çalışan kişilere verilmemektedir. İşsizlik ödeneği almaya devam edebilmek için kişilerin işsiz olması gerekir. Dolayısıyla özellikle sigortalı olarak çalışan kişilere herhangi bir ödenek verilmemektedir. İşsizlik ödeneğine devam etmek isteyenlerin sigortasız olması gerekir ve bir iş kayıtları olmamalıdır.

İşsizlik Ödeneğinden Nasıl Yararlanılır?

İşsizlik ödeneğinden yararlanmak için kuralları yerine getirmek gerekir. Şartları sağlayan kişiler ödenek alabilmektedir. Kurallar arasında bulunan şartlarda prim ve sigorta önem taşır. Bu şartlar yerine getirildiği takdirde işsiz kalan kişiler işsizlik ödeneğinden kolaylıkla yararlanabilmektedir. İşsizlik ödeneği alabilmek için sağlanması gereken şartlar şu şekilde sıralanabilir:

  • İşsiz bırakılmak (kovulmak, iş veren tarafından iş akdinin sonlandırılması)
  • İstifa etmemiş olmak (hür irade ile işsiz kalmamak ve işi bırakmamak)
  • En az 120 gün boyunca aynı iş yerinde çalışmış olmak ve sigorta akdinin olması
  • Toplam 600 günlük prim ödemesinin bulunması
  • İşsiz kalınan günden itibaren 30 gün içerisinde işsizlik ödeneği için başvuru yapmak

İşsizlik Ödeneği Ne Kadar Süre ile Alınır?

İşsizlik ödeneğinin verilebilmesi için sigorta süresi önem taşır. Başvuru yapan kişinin sigortalı olarak çalıştığınız ürün ne kadar süreyle maaş alacağını yarattı. Sigortalı olarak toplam çalışma süresi ve prim gününe bağlı olarak işsizlik ödeneğinin kaç gün ya da kaç ay alınacağı belirlenir. İşsizlik ödeneği için belirlenen süreler şu şekildedir:

  • 600 gün sigorta prim ödemesi bulunan kişiler için 180 gün boyunca işsizlik ödeneği verilir.
  • 800 gün sigorta prim ödemesi bulunan kişiler için 240 gün boyunca işsizlik ödeneği verilir.
  • 1080 gün sigorta prim ödemesi bulunan kişiler için 300 gün boyunca işsizlik ödeneği verilir.