Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Noter Onaylı Taahhütname Nasıl İptal Edilir?

Noter onaylı taahhütname hazırlayan ve iptal edilmesini isteyen kişiler, iptal işlemleri için mutabık olmalıdır. Taraflar birbiri ile mutabık olduğu takdirde noterden belgenin iptali için yeni başvuru yapabilirler.

Noter onaylı taahhütname hazırlayan

Noter onaylı olan taahhütnamenin iptal edilebilmesi için izlenmesi gereken adımlar vardır. Bu adımlar takip edildiği müddetçe noter onaylı taahhütname iptal edilebilmektedir. İptal için ihtarname gibi belgeler kullanılabileceği gibi MKK onayı da alınması gerekebilmektedir. Taahhütnamenin ne için hazırlandığı ve ne için iptal edileceğini bağlı olarak ilgili kurumlar farklılık gösterebilir. Belirli sistemler üzerinden işlem yapılabilen taahhütname iptalinde onaylı kurumlar üzerinden yasal işlem yapılması gerekir.

Noter Onaylı Taahhütnamenin İptal Edilme Yöntemi

Taahhütnamenin iptali için gereken belirli süreler olabilmektedir. Bu sürelere bağlı olarak taahhütnamede belirtilen iptal seçenekleri tercih edilmelidir. taraflar mutabık olduğu müddetçe sorunsuz olarak taahhütnamenin iptal edilmesi mümkündür. Taahhütname eğer iki tarafın da onayı alınmamış ise iptal edilemez ya da süreç mahkemeye veya yetkili kurumlara devredilebilir.

Noter Onaylı Taahhütname için Ne Yapılır?

Noter onaylı taahhütnamenin iptali için belirli adımlar izlenmesi gerekebilmektedir. Örneğin kira için taahhütname imzalanmış olabilir ya da bir iş akdi için taahhütname bulunabilir. Konuya esas olan meseleye ve kuruma bağlı olarak noter onayı, noterden ya da ilgili kurumdan iptal ettirilebilmektedir. Tarafların birbiri ile iletişimde olması ve aynı karara sadık kalmaları önemlidir.

Noter Onaylı Taahhütnamenin İptali için Notere Gidilir Mi?

Noter onayı bulunan taahhütnamenin iptali için tekrar notere gidilebilmektedir. İptal için başvuru yapılması ve dilekçe hazırlanması noter tarafından talep edilecektir. Noter tarafından talep edilen bilgi ve belgeler sunulduktan sonra noter, taahhütnamenin türü ve içeriğine bağlı olarak yetkiyi iptal edebilir. Aynı zamanda taahhütnameyi inceleme, taahhütnamede maddelerin yerine getirilip getirilmediğini denetleme ve iptal ve başvuru ücretlerinin ödenmesini teyit etme gibi noktalarda da noterden hizmet alınabilmektedir.

Noter Onaylı Taahhütname Nedir?

Hazırlanan bir taahhütnamenin vergisinin ve gerekli ödemelerinin yapılarak yasal hale getirilmesinin sağlanması için noter onayı gerekir. Noter aracılığı ile onaylanmış olan bir belge artık resmi bir belgedir ve mahkemelerde ve diğer alanlarda kullanılabilmektedir. Burada yer alan maddeler taraflar tarafından yerine getirilmek zorundadır. Bu sebep ile de noter onaylı taahhütnamelerin ciddiye alınması gerekir.

Noterin Görevleri ve Sorumlulukları Nelerdir?

Noter olarak çalışan bir kişi kamuya hizmet etmektedir. Bu sebep ile de işleri oldukça değerlidir. Noterlerin görev ve sorumlulukları şu şekilde açıklanabilir:

  • Belge Onayı: Hazırlanan belgelerin hukuki olarak onaylanabilmesi için noterden imza ve kaşe alınması gerekmektedir. Aynı zamanda önemli belgelerin taahhütnameler ve sözleşmelerin resmileşmesi için de belge onayı işlemleri noterde yapılmaktadır.
  • Tapu: Tapuya yönelik tüm işlemler noterde gerçekleştirilir. Tapunun alınması, satılması, devredilmesi gibi noktalarda tüm işlemler noter aracılığıyla yapılmalıdır. Noter aracılığıyla yapılmayan büyük çaplı taşınmaz mal varlığının satış ve alış işlemlerinde resmiyet kabul edilmez. Bu sebep ile büyük ve küçük çaplı tüm taşınmaz mal satışı için noter onayı gerekir.
  • Vasiyet: Vasiyetname düzenlenmesi, hazırlanması, onaylanması aşamalarında da noterden onay alınmalıdır. Noter onayı olmayan vasiyetnamelerin yasal statüsünü belirlemek için dava açılması ve sürecin mahkeme tarafından yürütülmesi gerekir.
  • Veraset: Veraset ilamı için de noterde işlem yapılmalıdır. Miras ve mirasçılık işlemlerine yönelik süreçler noterde başlar ve burada sonlanır.
  • Ticaret: Ticari işlemlerin birçoğu için gereken belgeler noter onaylı olmalıdır. İmza beyannamesi, imza sirküsü, şirket açma ve kapatma belgeleri, temsilci atama ve daha fazlası için noterde işlem yapılır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Temmuz ayında Ankara’ya taşınan İYİ
Sıradaki Haber Akşener’in yeni adresi ifşa oldu!