Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu Hafta Halka Arz Var Mı? Bu Hafta Halka Arz Olacak Şirketler Hangileri? 4-8 Aralık Yeni Halka Arzlar Listesi

Bu hafta halka arz olacak şirketler araştırması yapan vatandaşlar gözlerini 4-8 Aralık haftasına çevirdi. Aralık ayında halka arz olacak yeni hisseleri merak eden vatandaşlar araştırmaları artırdı. Bu hafta halka arz var mı merak eden vatandaşlar alım satım listesini oluşturdu. Peki, bu hafta halka arz var mı? İşte 4-8 Aralık 2023 yeni halka arzlar listesi..

Bu hafta halka arz

2023 yılının bitmesine sayılı gün kala halka arz araştırmaları yoğunlaştı. Önümüzdeki hafta halka arz olacak hisseler açıklandı. Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan halka arz tarihleri belli oldu. Çok sayıda vatandaş bu hafta halka arz olacak şirketler hangileri merak etti. 4-8 Aralık yeni halka arzlar araştıran yatırımcılara yanıt geldi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayı alarak halka arz tarihini açıklayan yeni şirketler duyuruldu. Bu hafta halka arz olan Çates Elektrik Üretim A.Ş., Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. talep toplama işlemleri sona erdi. Bu hafta halka arz olan şirket lot dağıtımı yaptı. 4 Aralık ile 8 Aralık 2023 tarihleri arasında hangi şirketlerin halka arz olacağını merak eden vatandaşlar yeni listeye göz attı. Arama motorlarında halka arz olacak hisseler, Çates kaç lot verdi, ASTOR halka arz fiyatı araştırıldı. Peki, bu hafta halka arz var mı? Halka arz haram mı? İşte halka arz takvimi aralık 2023 listesi..

BU HAFTA HALKA ARZ OLACAK ŞİRKETLER

Aralık ayı devam ederken halka arz olacak hisseler belli oldu. Borsada işlem görmeye başlayacak olan hisseler vatandaşların bilgisine sunuldu. SPK’dan onay alan Çates Elektrik Üretim A.Ş., Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ardından yeni hafta hisseleri merak edildi. 4-8 Aralık haftasında halka arz olacak hisseler duyuruldu. İlk halka arzlar listesinde ilk sırada MEGMT hisse kodlu Mega Metal San. ve Tic. A.Ş. yer aldı. Kuzey Boru A.Ş. ile Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz tarihleri duyurulduğunda haberimizde yer vereceğiz.

HALKA ARZ HARAM MI?

Halka arz bir şirketin hisse senetlerini halka açması ve genel kamuya satması anlamına gelir. Bu durumda şirketin hisselerine sahip olmak isteyen herkes bu hisseleri satın alabilir. Halka arzın helal veya haram olup olmadığı İslam’ın finansal prensiplerine ve faizsiz finans kurallarına uygun olup olmadığına bağlıdır. İslam’a göre faiz yasaktır. Bu nedenle halka arzın içinde faiz veya diğer haram unsurlar bulunuyorsa bu durum İslam’a aykırıdır. Halka arzın faizsiz ve İslami finans prensiplerine uygun bir şekilde gerçekleşirse bu işlem İslam’a uygun olabilir.