Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücret ne kadar olacak, yüzde kaç zam yapılacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması!

Ocak ayına yaklaşırken, her

Ocak ayına yaklaşırken, her yıl gündemi meşgul eden asgari ücret zammı konusu, tespit komisyonunun ilk toplantısıyla birlikte gündeme geldi. İlk toplantının tarihi belirlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yapılan açıklamalar da dikkat çekti. İşte, 2024 asgari ücreti hakkında son dakika gelişmeleri:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Asgari Ücret Açıklaması:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Erdoğan, “En uygun asgari ücret ne ise bunun kararını vereceğiz. Asgari ücret zaten yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar ezdirmedik ve ezdirmeyiz” dedi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz’dan Değerlendirme:

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında yaptığı değerlendirmede, eğer yıl sonu enflasyon yüzde 62 olursa, asgari ücretin 15.422 TL’ye kadar çıkabileceğini ifade etti. Ancak bu durumun son 6 aydaki enflasyona bağlı olarak değişebileceğini belirtti. Yıl sonu enflasyonuna göre asgari ücretin 15.708 TL veya 15.992 TL olabileceğini söyledi.

2024 Asgari Ücret Toplantıları:

Asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı, 11 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Bu toplantıda, asgari ücretle ilgili belirleyici faktörler ele alınacak ve 2024 yılı için yapılacak zam oranı üzerinde kararlar alınacak.