Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhip Kanko, “Üniversitedeki köpekler bana da saldırdı”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko TBMM’deki odasının kapılarını Nokta Gazetesi’ne açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki odasının kapılarını Nokta Gazetesi’nden Aziz Muhammet Ulubaş’a açtı. Kanko, Kocaeli Şehir Hasatanesi’nde yaşananları değerlendirirken, üniversiteye ilişkin de konuştu. Muhip Kanko, üniversitede köpek sorunu olduğunu ancak bunun çözümünde büyükşehir belediyesinin ve devletin devreye girmesi gerektiğini söylerken, köpeklerin kendisine de saldırdığını açıkladı.

“BANA DA SALDIRDILAR”

Kocaeli Üniversitesi’nin ciddi bir köpek problemi olduğunu ifade eden Kanko, başhekim yardımcısı olduğu dönemde de idarede olduğu dönemde de bu sorun varlığını belirtirken, kendisinin saldırıya maruz kaldığını ifade etti. Muhip Kanko, “Köpeklerle ilgili birtakım önlemler alınabilir ama bu Kocaeli Üniversitesi’nin yapabileceği bir şey değil. Bunun daha kapsamlı devlet politikası gibi büyükşehrin ve devletin girmesi lazım. Siz ne kadar bariyer çekerseniz çekin ne kadar beslemezseniz beslemeyin ama orada insanlar getirip yemek verdiği sürece, insanlar sahipsiz köpekleri getirip oraya bıraktığı sürece önüne geçemezler” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE PROBLEM VAR”

Türkiye’nin her yerinde bulunan üniversitelerde sorunların var olduğunu belirten Kanko, “Hacattepe Üniversitesi’nde iki öğrenci intihar etti. Türkiye’nin her yerinde problem var. Yurtlarda olanları biliyoruz, asansör facialarını görüyoruz. Beslenmeyle ilgili barınmayla ilgili çok sorun var. Üniversitede öğrenciler bizim çocuklarımız maalesef birtakım intiharlarla baş başa kalabiliyor” diye konuştu.

“HEKİMLER AMELİYAT YAPMAK İSTEMİYORLAR”

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Şehir Hastanesi’ne dair açıklamalarda bulunan Muhip Kanko, buna açıklık getirdi. Kanko; “Şehir hastanesinde aldığımız bir söylentiye göre elektrik altyapı sisteminde problem olduğu için ameliyat sırasında kullanılan bir cihazdan dolayı koruma yeterliliği olmamasından hastalarda yanıklar oluşuyor ve medyadan duyduğuma göre, birtakım söylentilere göre de iki veya üç vatandaşın yoğun bakım sürecinden sonra hayatlarını kaybettiler. Günledir oradaki hekimler ameliyat yapmak istemiyorlar çünkü yasal olarak artık sigorta sistemi hekimlerin olası zararlarından; hastaya verdikleri zarardan hekimi sorumlu tutuyor insanlarda burada böyle bir sorumlulukla ameliyat yapmak istemiyorlar” dedi.

“İLK İŞLERİ BU OLMALI”

Doktorların tereddütte olduğunu ifade eden Kanko, “Devletten yanıt bekliyorlar firma ameliyat yapabilirsiniz diyor ama sorunlar çıktığı için devlet müdahale etmiyor. Ben geçen hafta TBMM’de vatandaşın hastaneye rahatlıkla, tereddüt etmeden gideceği bir duruma gelmesi gerektiğini söyledim. Onun için sağlık bakanının valinin ve il sağlık müdürlünün mutlaka açıklama yaparak bu sorunlara varsa var deyip hekimleri zan altında bırakmamalı yoksa yok deyip hekimleri rahatlatmalı. İlk işleri bu olmalı” diye konuştu.

CHP’li Muhip Kanko: Fatma başkanımız doğru aday olabilir

“Tahsin Tarhan kırgınlığını biraz fazla yansıtmış”

Kanko; Büyükşehir’i almamak içten değil!