Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cedit Mahallesi’nde toprak kayması!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Cedit Mahallesinde toprak kayması meydana geldi. Topçular Mahallesi bölümünde meydana gelen göçük sonrası otobüs hatlarının güzergahı değiştirildi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam

Kocaeli’de son 1 ayda çok sayıda istinat duvarı çökmesi olayı meydana geldi. 11 Kasım tarihinde Serdar Mahallesi Buğday Sokak’ta 6 katlı binanın bitişiğinde bulunan istinat duvarı sağanak nedeniyle çöktü. Binada bulunan 14 daire tedbir amacıyla boşaltıldı. 2’nci olay, 12 Kasım’da Bekirdere Mahallesi Sabır Sokak’ta meydana geldi. Hafif ticari aracın çökme sonucu inşaatın temeline yuvarlandığı olayda, 3 binanın boşaltılmasına karar verildi. Son olay ise 14 Kasım’da Bekirdere Mahallesi’nde yaşandı. Sağanağın da etkisiyle inşaat alanında bulunan toprak kaydı ve istinat duvarı çöktü.

“PLASTİK DUBA İLE ÖNLEM”

Ulusal basında da gündeme gelen çökme olaylarının bir yenisi de İzmit Cedit Mahallesinde meydana geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortak yaptığı İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde zemin etüt çalışmaları tamamlandı. Blokların yükselmeye çalıştığı mahallenin Topçular Mahallesi tarafından bulunan yolda toprak kayması meydana geldi. Meydana gelen toprak kayması sonucunda yolda plastik dubalar ile tedbir alındı.

“GÜZERGAH DEĞİŞTİRİLDİ”

Yolda göçükler meydana gelmesi sonrası toprak kaymasının bulunduğu alana istinat duvarı inşa edildi. Otobüs hatlarının da geçtiği yol tadilata alındı. Göçük sonrası Hat 51 ve Hat 53 halk otobüslerinin güzergahı değiştirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yolculara gönderilen mesajda, “Topçular Mahallesi Topçular Sokak üzerinde kentsel dönüşüm kapsamında güzergah düzenlemesi yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

“DURUM TEHLİKE OLUŞTURUYOR”

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Topçular Mahalle Muhtarı Nazhanım Yazar, “Yolda kayma oldu. Yapılmasını bekliyoruz. Otobüslerin güzergahı değişti. Topçular caminin üst yolundan gidiyor. En kısa zamanda yapılması lazım. Evler için bir risk söz konusu değil. Kaymanın olduğu yerin alt tarafında beton döktüler. Yola işaret konuldu. İnşallah kısa sürede yapılır. Durum tehlike oluşturuyor. Evler yolun üst tarafında kalıyor. Acilen yapılması gerekiyor” dedi.