Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Güllaç Şöbiyet Tarifi: Güllaç Şöbiyet Nasıl Yapılır?

Sütlü tatlı severlere öneri geldi. Gelinim Mutfakta hafta ortası bölümünün yıldızı Güllaç Şöbiyet oldu. 6 Aralık Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında günün en güzel Güllaç Şöbiyet tabağını hazırlayan gelin çeyrek altını kaptı. Peki, Güllaç Şöbiyet nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Güllaç Şöbiyet tarifi..

Sütlü tatlı severlere öneri

Kanal D ekranını takip eden izleyicilerin favori programı Gelinim Mutfakta yeni bölüm geldi. 6 Aralık Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1273. bölümde Güllaç Şöbiyet yapımı başladı. 4 gelinin bugünkü ödevi olan Güllaç Şöbiyet araştırmaları hızlandı. Hafta içi her gün saat 13.00’da yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışında günün lezzeti Güllaç Şöbiyet tarifi verildi. Gelinim Mutfakta izleyicileri bir yandan yeni bölüme odaklanırken bir yandan da bugünün tarifi Güllaç Şöbiyet nasıl yapılır incelemeye başladı. Peki, sütlü tatlıların yıldızı Güllaç Şöbiyet nasıl yapılır? İşte 6 Aralık Gelinim Mutfakta Güllaç Şöbiyet tarifi..

6 ARALIK GELİNİM MUTFAKTA GÜLLAÇ ŞÖBİYET TARİFİ

MALZEMELER:

6 adet güllaç yaprağı

4 su bardağı süt

2 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı un(

3 yemek kaşığı şeker

Vanilya

Güllacı ıslatmak için 2 su bardağı kaynar süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

Vanilya

YAPILIŞI:

Şerbeti için su ve şekeri kaynatıp limon ekleyin, 10 dakika kadar daha kaynatıp vanilya ekleyin.

Derin bir tencerede krema için irmik, nişasta ve unu ekleyin. Sütü azar azar ekleyip ocağa alın.

İndirmeye yakın vanilya ekleyip soğumasını bekleyin. Güllaçları ikiye kesip her bir yaprağı tepsinin içinde kaynar sütle ıslatın.

Islattıktan sonra sıvı yağ serpiştirip kenarlarından katlayın. Orta kısma muhallebiden döküp muska şeklinde sarın.

Yağlı fırın tepsisine yerleştirin. Tümünü bu şekilde sardıktan sonra artan yağı üzerlerine gezdirin.

180 derecede üzerleri iyice kızarana kadar bekletin. Kızaran tatlıları fırından çıktıktan sonra ılık şerbeti dökün.

Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun..