Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TikTok Kaldırılacak Mı? TikTok Türkiye Kapatılacak Mı? TikTok Ne Zaman Kapanacak 2023

Son dönemlerde gündemden düşmeyen sosyal medya platformu TikTok kapanıyor mu sorusu araştırılmaya başladı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu TikTok için harekete geçti. Milyonlarca kullanıcısı olan Tiktok Türkiye’de yasaklanacak mı merak edildi. Flaş açıklama geldi. Peki, TikTok hangi ülkenin? TikTok kaldırılacak mı? TikTok ne zaman kapanacak? İşte yanıtı..

Son dönemlerde gündemden düşmeyen

2016’da Çin pazarında piyasaya sürülen Douyin’in uluslararası versiyonu olan TikTok son günlerin en tartışmalı platformu oldu. Milyonlarca kullanıcıya sahip video programı TikTok hangi ülkenin araştırmaları yanıt buldu. Son dönemde birbirinden skandal videoların yayıldığı TikTok hesapları mercek altına alındı. Geçtiğimiz günlerde göğüs dekoltesini paylaşarak bağış adı altında para toplayan TikTok Laz Kızı olayı patlak verdi. Videoların ayyuka çıktığı dönemde TikTok kaldırılacak mı, TikTok kapatılacak mı araştırmaları başladı. TikTok hesabı olan vatandaşlar TikTok ne zaman kapanacak sorusuna yanıt aramaya koyuldu. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu ile TikTok Türkiye temsilcisi görüştü ve flaş karar geldi. Tartışma yaratan TikTok kapanıyor mu belli oldu. Peki, TikTok ne zaman kapanacak 2023? İşte yanıtı..

TÜRKİYE TİKTOK KALDIRILACAK MI?

Sosyal medya platformu TikTok’ta son zamanlarda çıkan uygunsuz ardından ülke karıştı. Büyük yankı uyandıran skandal görüntüler ardından bazı TikTok fenomenleri gözaltına alındı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu çalışmaya başladı. TikTok’a bant daraltma, lisans iptali gibi ihtimallerin masada olduğu belirtildi. Hükümet olarak yasaklamalara ve sansüre karşı olduklarını söyleyen Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Evrensel normlarda demokrasinin ülkemizde de işlemesi konusu bizim kırmızı çizgimizdir. Bir taraftan özgürlükleri savunurken, öbür taraftan da bireyin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve aile mahremiyetinin temin edilmesi, gençlerin sağlıklı bir şekilde eğitim alması noktası bizim kırmızı çizgimizdir” dedi. Gerçek hayatta suç olan unsurun dijitalde de suç olduğunu söyleyen Hüseyin Yayman, “Bir şehrin meydanında nasıl ki bir kadının soyunması ve o insana etrafındakilerin para bağışlaması hayatın olağan akışına ters ise dijitalde de terstir. Bu sadece TikTok için geçerli bir uyarı değildir. Muhakkak yaş filtresinin sıkı bir şekilde uygulanmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

TİKTOK NE ZAMAN KAPANACAK 2023

Son günlerin tartışmalı platformu TikTok konusu TBMM Dijital Mecralar Komisyonunda görüşülmeye başladı. Konunun sosyal medyada yayılmasıyla TikTok ne zaman kapanacak 2023 sorusu gündeme geldi. Hemen belirtelim ki şu an için TikTok’a henüz yasak ya da kapatma kararı gelmedi. Son günlerde yayılan müstehcen görüntüler ardından TikTok uygulaması için bant daraltma, lisans iptali gibi ihtimaller masaya geldi. TikTok Sözcüsü Emir Gelene platform güvenliği için her zaman daha fazlasını yapabileceklerinin farkında olduklarını söyledi. Moderasyon konusu ve zararlı görülen içeriklerin hızlı bir şekilde kaldırılmasının önemli olduğu söylenen görüşmede topluluk kurallarını ihlal eden her türlü içeriğin en kısa sürede kaldıracak sistem için yatırım yapıldığı söylendi. Özellikle 18 yaş altı kullanıcılara kısıtlama geleceği gündemde.