Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AÖF Onur Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Açıköğretim fakültesi öğrencileri belirli not ortalaması şartlarını sağlayarak onur belgesi alabilmektedir. Peki, AÖF onur belgesi sorgulama nasıl yapılır? AÖF onur belgesi alma şartları nelerdir? İşte detaylar…

Açıköğretim fakültesi öğrencileri belirli

Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’de açıköğretim fakültesine kayıtlı çok sayıda öğrenci bulunuyor. Açıktan üniversite okumak isteyenlerin başvuru yaptığı bu bölümlerden iyi bir not ortalaması ile mezun olan öğrenciler ise onur belgesi sahibi olabiliyor. Vize ve final dönemlerinin ardından öğrencilerin sistem üzerinden kontrol ederek onur belgesi alıp almadıklarını kontrol etmeleri de mümkündür.

Onur belgesi alan öğrencilerin bu belgeleri kontrol etmek için öğrenci sistemine giriş yaparak buradan onur belgesi alıp almadıklarını görüntüleyebilmektedir. Anadolu Üniversitesi ve ATA AÖF başta olmak üzere açıköğretim fakültesi öğrencilerinin not ve onur belgesi sorgulama işlemlerini sistem üzerinden kolayca yapmaları mümkündür.

AÖF ONUR BELGESİ NEREDEN BAKILIR?

Açıköğretim fakültesi öğrencilerinin onur belgesi sorgulama işlemlerini doğrudan öğrenci otomasyon sayfasında giriş yaparak öğrenmeleri mümkündür. Onur ve yüksek onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilerin, öğrenci sayfasından bu onur belgelerini indirmeleri mümkündür. Öğrenci otomasyon sayfasına giriş yaptıktan sonra onur ve yüksek onur belgesi alıp almadıklarını kontrol ederek öğrencilerin indirme işlemlerini yapmaları sağlanmaktadır.

Açıköğretim fakültesi öğrencilerinin aynı sistem üzerinden not ortalamalarını ve diğer öğrencilik hayatları ile ilgili detayları görüntülemeleri de mümkündür. Onur belgesi almaya hak kazanan öğrenciler sistem üzerinden bu belgelerini görüntüleyebilmektedir.

AÖF ONUR BELGESİ İÇİN ORTALAMA KAÇ OLMALI?

Onur belgesi açıköğretim fakültesi öğrencileri için de yüksek not ortalamasına sahip olmaları halinde verilmektedir. Bu kapsamda öğrencilerin bulundukları yarıyıl sonu itibariyle büyün dersleri almış, başarmış ve disiplin cezası almamış olmaları gerekecektir. Öğrencilerin ayrıca AGNO’su 3.00 – 3,49 arasında olanalar yarıyıl onur öğrencisi; 3,50 – 4,00 arasında olanlar ise yüksek onur öğrencisi sayılmaktadır.

Onur ve yüksek onur belgesi için öğrencilerin yüksek bir not ortalamasına sahip olması istenmektedir. Üniversitelere göre de öğrencilerin farklı başarı ortalamalarına sahip olmaları istenebilir. Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesi bünyesine eğitim gören öğrenciler için onur belgesi verilmesinde farklı şartlar aranabilir.

AÖF ONUR BELGESİ NASIL ALINIR?

Onur belgesi her iki dönemde de (güz/bahar) verilmektedir. Onur belgesi almak için temel şart yüksek bir not ortalamasına sahip olmaktır. Ayrıca onur belgesi alınması için ilgili dönemde en az 30 kredilik ders alınmış olması gerekecektir.

Dönem ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olanlar onur belgesi alabiliyor. Ama tek başına bu şart yeterli değildir. Hiçbir dersten kalmamış olmak, ders notlarından hiçbirini FF, YZ ve DZ olmaması gerekiyor. Öğrencinin ayrıca disiplin cezası da almamış olması önemli bir kriterdir. Not ortalaması 3,50 ile 4,00 arasında olanlar ise yüksek onur belgesi alabilmektedir.

DİPLOMADA ONUR ÖĞRENCİSİ YAZAR MI?

Açıköğretim, iktisat ve işetme fakülteleri yaz okulu uygulama usul ve esaslarının ilgili maddesinde ise onur ve yüksek onur belgesi yaz okulunda alınan dersler için verilmez. Tekrar edilen dersler yaz okulunda alınmışsa son not ve dersin kredisi esas alındığından geçmiş döneme ait onur belgesi ve yüksek onur belgesi verilmez.

Onur belgesi almaya hak kazanan öğrenciler için bu bilgiler öğrencinin not döküm belgesi ve diploma ekinde belirtilmektedir. Diplomada onur öğrencisi bu şekilde belirtilebilir. AÖF onur belgesi sorgulama işlemleri ise doğrudan kayıt olduğunuz okulun öğrenci otomasyon sistemi üzerinden görüntülenebilmektedir. Not ortalaması yüksek öğrenciler onur ve yüksek onur belgesi alabilmektedir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81
Sıradaki Haber MEB’den 81 ile yazı: O kurslar tamamen kapatılacak!