Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Avrupakent GYO Katılım Endeksine Uygun Mu? Avrupakent GYO Halka Arz Kaç Lot Verir? Avrupakent GYO Kimin?

11-15 Aralık halka arz takviminde yer alan Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş bilgileri geldi. Tarihin en büyük ikinci halka arzı olan Avrupakent GYO kimin merak edildi. Talep toplama tarihleri açıklanan Avrupakent GYO halka arz katılım endeksine uygun mu merak edildi. Peki, Avrupakent GYO hangi bankalarda var? İşte yanıtı..

11-15 Aralık halka arz

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayından geçen Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. araştırmaları hızlandı. Halka arz alım satım yapanlara tarihin en büyük ikinci halka arzı olan Avrupakent GYO bilgileri duyuruldu. AVPGY hisse kodu ile Borsa’da işlem görecek olan Avrupakent GYO kimin merak edildi. 11-15 Aralık 2023 haftasında talep toplama işlemi yapılacak olan Avrupakent GYO halka arz katılım endeksine uygun mu araştırıldı. Halka arz alımı yapacak olan vatandaşların listesinde ilk sırada yer alan Avrupakent GYO hangi bankalarda var, Avrupakent GYO halka arz kaç lot verir merak edildi. Peki, Avrupakent GYO katılım endeksine uygun mu? İşte yanıtı..

AVRUPAKENT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. HALKA ARZ 

Gayrimenkul sektörünün öncülerinden olan Avrupakent GYO halka arz bilgileri geldi. İstanbul merkezli gayrimenkul sektöründe yer alan Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. SPK onayından geçti. SPK’nın halka arz iznini alan Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz tarihleri açıklandı. 13-14-15 Aralık tarihlerinde talep toplama işlemi yapacak olan Avrupakent GYO halka arz bireysele eşit dağıtım yapacak. 55.08 TL halka arz fiyatıyla işlem görecek olan Avrupakent GYO talep toplama günleri ardından Borsa İstanbul’da işleme girecek. Halka açıklık oranı yüzde 25 olan Avrupakent GYO toplam 9 milyon 750 bin adet lot dağıtımı yapacak. Halka arzın büyüklüğü 5,5 milyar TL olarak planlanan Avrupakent GYO halkı arz tarihinin en büyük ikinci hissesi olarak görülüyor.

AVRUPAKENT GYO KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Bireysele eşit dağıtım yapacak olan Avrupakent GYO 100 milyon lotu halka arz edecek. 65 milyonu sermaye artırımı yöntemi ile yapılan Avrupakent GYO halka arz 35 milyon lot ortak satış ile olacak. Bireysel yatırımcılara 78 milyon 500 bin lot ayrıldı. Ortalama 3 milyon kişinin katılması durumunda Avrupakent GYO halka arz kişi başı 26 lot düşeceği düşünüldü. Bu da 1432 TL anlamına geliyor. Avrupakent GYO raporuna göre halka arz gelirinin yüzde 80’i Şişli Projesinin finansmanı için ayrılacak. Kalan yüzde 20’lik kısım yatırım finansmanında kullanılacak. Vatandaşların en çok merak ettiği soru olan Avrupakent GYO katılım endeksine uygun mu sorusunun yanıtı “Evet” oldu. Halka arz kullanım oranı ile Avrupakent GYO katılım endeksine uygun bir şirket olarak görülüyor.

AVRUPAKENT GYO KİMİN?

Avrupakent GYO kimin merak eden okuyucularımız için hemen belirtelim ki Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Artaş Holding’in iştiraki olan Süleyman Çetinsaya olduğu biliniyor. 1954 Kayseri doğumlu olan Süleyman Çetinsaya, 1971 yılında kurduğu Artaş İnşaat ile iş hayatına adım attı. O tarihten bu yana birçok başarılı gayrimenkul projesini tamamladı. Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz şirketin sektördeki etkisini birhayli artıracak.