Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meler’e yumruk atılmıştı: Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Trendyol Süper Lig’inin 15. haftasında Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmada Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, FİFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Yaşanan gelişmelere ise Türk Futbol Federasyonu, bakanlar ve kulüplerden de tepkiler geldi. Adalet Bakanı YIımaz Tunç yaşananlara ilişkin soruşturma başlatıldığını açıklarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Spor şiddetle bağdaşmaz” dedi.

Trendyol Süper Lig'inin 15.

Ankaragücü-Çaykur Rizespor’un karşı karşıya geldiği Trendyol Süper Lig’inin 15. haftasında ülke futbolunda kara olay yaşandı. Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı.

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler maçın 50. dakikasında MKE Ankaragücü’nden Ali Sowe’u ikinci sarı kartla oyundan atmıştı. Bu karar tribünlerden büyük tepki topladı. Çaykur Rizespor da maçın son dakikasında gol bularak 1 puan aldı. Maçın ardından sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler’e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler’in etrafını güvenlik güçleri sardı. Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca’yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı.  Olayın ardından federasyon olağanüstü toplanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlardan tepkiler gecikmedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

“SPOR ŞİDDETLE BAĞDAŞMAZ”

Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz.

“HERKES BU OLAYI ENİNE BOYUNA DÜŞÜNSÜN”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaşananların ardından bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlandı. Mehmet Büyükekşi, “Acilen yönetim kurulumuzu toplantıya davet ettim. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de bu işin sonunun nereye gidebileceğini hesap edemeyen herkes bu olayı enine boyuna düşünsün. Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya katılan herkes, bedelini ödeyecek. Kimse, kimseye yumruk atamaz. Özellikle bir hakeme bunu yapamazlar. Çok üzgünüm. Detayları kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

“BU GÖRÜNTÜLERİ SAHALARIMIZDA GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Bak, “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sporun ruhuna ve Türk futboluna asla yakışmayan bu görüntüleri sahalarımızda görmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç, “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırının gerçekleştiği olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” denildi.

“KABUL EDİLEMEZ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da X hesabından yaptığı paylaşımda; “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz! Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.