Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Kadınlar kentimizde fark yaratacak”

Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, iş hayatında yer almak isteyen kadınların hayallerini destekleyecekleri Bağ Projesi’nin tanıtımını yaptı. Programda konuşan Özlü, “Yeni girişimci kadınların kentimizde fark yaratacağını düşünüyorum” dedi.

Başiskele Belediye Başkanı Mehmet

İş hayatında yer almak isteyen kadınlara istihdam sağlayan çok önemli bir proje olan Bağ Projesi’nin tanıtımı Antik Köfte’de yapıldı. KOİDER ve Başiskele Kent Konseyi ile ortaklaşa yürütülen projenin lansman toplantısı Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Nihan Çakıcı ve Başiskele Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Kahraman Aytekin de hazır bulundu. Konuşmalar öncesinde Başiskele Belediyesi’nin 4,5 yılda kadınlar için yaptığı projeler izletildi.

“ÇEŞİTLİ KURSLAR AÇTIK”

Programda ilk olarak konuşan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Belediyemizde 2022 yılını kadın ve aile yılı ilan etmiştik. Bu kapsamda Kadın Aile Müdürlüğü’nü kurmuştuk. Kadınlar için farklı işler yapacağız demiştik, çalışmalarımızı başlattık. KALE markası adı ile çalışmalarımıza yaptık. Diyetisyenlikten, Aile Akademisi’ne kadar birçok proje yaptık. Geniş bir alanda kadınlarımız için çeşitli kurslar açtık.

“İLHAM VERECEK PROJELER”

Başiskele’de kadınlarının ürettiği, sahip çıktığı güzel işler yaptık. Zaman zaman kendimiz yaptık, zaman zaman Kent Konseyi ile yaptık. Şimdi de KOİDER ile birlikte güzel bir çalışma yapacağız. Bu projede Kocaeli’ye ilham verecek projelerin çıkmasını bekliyoruz. Kadın çalışmalarına önem veriyoruz. Biz her zaman kadın ve aile çalışmalarında farklı bir yerde tuttuk. Bunları sivil hareket gibi düşündük. Özgürlük alanı açtık.

“ÖZGÜN FİKİRLER KIVILCIM OLUŞTURABİLİR”

Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezimizde iş isteyenlerle iş verenleri buluşturuyoruz. Bin 622 kişiye istihdam sağladık. Bu sayının 661’i kadın. Bence çok önemli bir rakam. Geniş bir yelpazede birçok insana dokunduk, hayatını değiştirdik. Sayısını daha da arttıracağız. Bağ projemiz faydalı girişimlere destek olacak. Yeni girişimci kadınların kentimizde fark yaratacağını düşünüyorum. İş hayatında yer almak isteyen kadınları, girişimcilik yolu ile iş hayatına dahil edeceğiz. Özgün fikirler, kıvılcım oluşturabilir” dedi.

ÇAKICI: HAYAT KADINLAR İÇİN DAHA ZOR

KOİDER Başkanı Nihan Çakıcı ise yaptığı konuşmada, “Bugün BAĞ projemizin 3’üncünüsü için adımımızı atıyoruz. Kadın istihdamına katkı sağlamak için yapılan bu projelerin daha kıymetli yerlere varacağının inancındayız. Her sene projenin birbirinden daha kuvvetli kişilerle daha iyi yere gelmesi için çalışıyoruz. Kadın STK’ların öne çıkması gerekiyor. Çünkü hayat kadınlar için daha zor.

“PROJELER TAKİP EDİLECEK”

Kadınlar alacakları eğitim ile iş hayatına atılmak istiyor. Kadın kadına el versin ve bu bağ büyüsün. Başvuru tarihimiz 13 Aralık ile 27 Aralık arası. Başvurular değerlendirilecek. Daha sonrasında uygun görülen projeler takip edilecek. Eğitimler 5 Ocak ve 16 Şubat arasında 7 hafta sürecek. Projelerin seçimi sonrası ödül töreninde başarılı girişimcilere ödüllerini vereceğiz.

ÇAKICI’DAN ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

Bir girişimcinin iş hayatına girmeden önce alması gereken tüm eğitimleri vereceğiz. Kadınlarımız almış olduğu eğitim sonrasında bizlere bir sunum daha hazırlayacaklar. Projenin sonunda ise birinciye 75 bin, ikinciye 60 bin, üçüncüye ise 50 bin lira para ödülü verilecek. Verdiği destekler için Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’ye teşekkür ederiz.

“YURTDIŞI İLE ANLAŞMALAR YAPTILAR”

Geçen sene BAĞ projesinin sonunda iş hayatına katılmış bu senede çalışmalarını sürdüren projeler var. İş kuranlar oldu. Seramik atölyesi, gül suyu üretimi gibi işler. Artık yurtdışına satış yapmaya bile başladı. Bağ projesi katılımcıları uluslararası fuarlara katıldı ve yurtdışı ile anlaşmalar yaptı” ifade etti.