Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı Tarifi! Piliç Topkapı Nasıl Yapılır? Piliç Topkapı Malzemeleri

14 Aralık Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta programının bugünkü yıldızı Piliç Topkapı oldu. Tavuk yemeklerinin şahı olan Piliç Topkapı yapımı geldi. Hem lezzeti hem de görüntüsüyle olay olan Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi verildi. Peki, Piliç Topkapı nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi..

14 Aralık Perşembe günü

Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi geldi. Kanal D ekranında yayınlanan gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta haftanın dördüncü günü bölümü geldi. Günün en pırlanta puanını hangi gelin kapacak merak eden seyirciler yeni bölümü izlemeye başladı. 14 Aralık Perşembe günü ekrandaki yerini alan Gelinim Mutfakta bugünkü yıldızı Piliç Topkapı oldu. Haftanın dördüncü yayını ile izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yarışında günün çeyrek altınını kazanmak en iyi Piliç Topkapı tabağını çıkarmaya bağlandı. 14 Aralık Gelinim Mutfakta 1279. bölümde gelinlerin ödevi olan Piliç Topkapı tarifini sizler için derledik. Peki, Piliç Topkapı nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı tarifi..

14 ARALIK GELİNİM MUTFAKTA PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ

MALZEMELER:

7 adet kemiksiz tavuk but

Yarım limon suyu

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

İç pilavı için;

Pirinç

2 yemek kaşığı kuzu ciğeri

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 adet soğan

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Tuz

Yenibahar

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Sıcak su

Butların üzerine sürmek için;

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:

Gelinim Mutfakta Piliç Topkapı için önce kemiksiz butları inceltip üzerine limon suyu, tuz, zeytinyağı karışımında bekletin.

Pirinci ıslatıp nişastasını çıkarın. İç pilav için tencereye sıvı yağ ve tereyağı alın. Dolmalık fıstıkları pembeleştirin.

İnce ince doğranmış kuru soğan ve çok küçük doğranmış kuzu ciğeri ekleyip kavurun. Pirinçleri süzüp ekleyin.

Kuş üzümü, yenibahar ve tuz ekleyip üstüne çıkmayacak kadar sıcak su ekleyin.

Dinlendirilen iç pilavı soğutup butlar düz bir zemine yayın. İçine hazırlanan iç pilavdan koyup sarın. Kürdanla tutturup tepsiye dizin.

Salça ve yoğurdu karıştırıp butların üzerine sürün. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun..