Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HAVELSAN’da nasıl işe girilebilir? HAVELSAN’a nasıl başvuru yapılır? HAVELSAN mühendislerini nasıl seçiyor?

Nokta TV ekranlarında yayınlanan Kent Meydanı programının konuğu olan HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’dan önemli tavsiyeler…

Nokta TV ekranlarında yayınlanan

Nokta TV ekranlarında pazartesi akşamları saat 20:00’de Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sunumuyla gerçekleştirilen Kent Meydanı programının bu haftaki konuğu HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar oldu. Mantar, genç mühendislere tavsiyelerde bulunarak HAVELSAN’da nasıl iş sahibi olabileceklerini anlattı.

GAYRETLİ OLMASI GEREKİYOR

İşte HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ın, “HAVELSAN’da işe girmek isteyen genç bir mühendis ne yapmalı?” sorusuna verdiği yanıtlar:
“HAVELSAN’da ve diğer şirketlerde iş sahibi olması için öncelikle bu kişi gayretli mi değil mi ona bakıyoruz. Zeka, Allah’ın bir vergisi. Onu kontrol etme şansımız yok. Ama şunu kontrol ediyoruz: Çok çalışabiliriz. Çok gayret edebiliriz. Eğer bir kişi gayretliyse, çalışkansa, savunma sanayiinde çalışmak istiyorsa biz onu istihdam ediyoruz.

KAPIMIZ AÇIK

Tabi şuna bakıyoruz: Bu kişinin üniversite sıralaması nedir? Not ortalaması nedir? Ona bakıyoruz. Hepsinden oluşan bir formülümüz var. Özellikle zor ve henüz ortada olmayan rutin işlerle uğraşmadığımız için bu kişilerin daha kapasiteli ve gayretli olması gerekiyor. Bunun için de biz seçme insanlar alıyoruz. Bir kişi eğer gayretliyse, üniversitedeki çalışmalar da iyi ise, üniversitelerde proje yapmış ise bizim şartlarımızı sağlayan herkese bizim kapımız açık.

BATIYA GÖRE 5 YILLIK TECRÜBE EDİNİR

HAVELSAN’da da ASELSAN’da da, diğer benzer kuruluşlarımızda da bir yıl çalışan bir kişi, batılı ülkelerde 5 yıl çalışan bir mühendisten daha fazla deneyim kazanıyor. Biz işin içine arkadaşları direkt atıyoruz. Direkt işin içinde oluyorlar. Ben onun için ben herkese tavsiye ediyorum. Hangi meslekten olursa olsun, eğer gayretli ve çalışkansanız ve ülke için bir şeyler yapmayı kafaya koymuşsanız, istikrarlı ve sebat bir şekilde çalışmak istiyorsanız, herkesi HAVELSAN’a bekleriz.”

İlgili kısmı canlı yayın linkinin 2’nci saat 23’üncü dakika ile 2’nci saat 26’ncı dakika aralığında izleyebilirsiniz…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?