Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güney Marmara Otoyolu projesinde son durum ne?

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli’nin doğusundaki trafiği çok rahatlatacak Güney Marmara Otoyolu projesiyle ilgili son detayları aktardı

AK Parti Kocaeli Milletvekili

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Nokta Gazetesini ziyaret etti. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan, Nokta TV Genel Yayın Yönetmeni Berkan Aslan ve Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mert Gültekin’in konuğu olan Vekil Yılmaz, Kocaeli’nin doğusundaki trafik çilesine merhem olacak Güney Marmara Otoyolu Projesiyle ilgili son bilgileri aktardı.

YAPILDI, İPTAL OLDU
Konuyla ilgili açıklamasında Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “Kuzet Marmara Otoyolu açıldı, hat rahatladı.  Güney Hattı var biliyorsunuz. Güney Marmara Otoyolu burası bizim için çok elzem hale geldi. Burası daha önce ihaleye çıktı. Proje ihalesi yapıldı, ancak iptal oldu. 

VİYADÜK YERİNE TÜNEL

Şimdi Güney Marmara Otoyolu’nun güzergahını hatırlıyorum. Fikri Bey o zaman Milli Savunma Bakanımızdı. Karayolları ile baya geniş çaplı toplantı yaptık. Hüseyin Ayaz ilçe belediye başkanımızdı. Başiskele hattında itirazlar vardı çok. Projede viyadükler yerine tüneller kullanılması daha mantıklı olduğu görüldü. Şimdi tünel kabiliyeti gelişti karayollarının. Kocaeli halkı çok fazla kara yolu görmeyecek artık. Tünelin olmayacağı yerlerde viyadükler. Yapılacak. Çünkü engebeli bir hat. Bu proje bizim için çok elzem şu anda. 

PROJE İHALESİ YAPILACAK

Kocaeli için şu an çok önemli önümüzdeki yıllarda projelerden biri Güney Marmara Otoyolu. Yalova’dan bunu konuştuk. Şimdi yeniden bir proje ihalesine çıkılacak. Biz bu otoyolun ne kadar önemli olduğunu bakanımıza da anlattık. İnşallah süreç kısa bir zaman içinde başlayacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

7 adet yorum var

  1. kocaelının guney yakasına kolay kolay proje yapılamıyor dıye dusunuyorum.Neden bır metro veye tranvay hattı karamursele kadar yok.Yoku gec fıkır bıle yok:))

  2. Once ki akp li vekil ayni şeyleri konuşuyordu yıllar ca şimdi emekli, ayni hikayeler okuyoruz aklimizla dalga gecmeye devam edin

  3. Yıllardır yapılacak edilecek demekten bıkmadilar dünyanın vergisini bu bölgeden alıp millete sabah akşam trafikte çile çektirmek nedir ayıptır ya ziganaya bilmem kaç km tünel yaptık diyenler şuraya iki adım yol yapamadılar kaldı ki ondan daha acil ve daha çok kullanılacak bir yol projesi

  4. Ohhhh missss gelen giden yapacaz diyo bende ölme eşeğim ölme yonca cıkacak yersin diyeyim 12 yılda bi civi bile cakamadılar yazık valla çok yazık inşallah biran önce yapılırda cile biter.

  5. Ne zaman yapılacakmış acaba bu inşaat ihalesi ? 13-14 sene oldu yolu yapamadı Karayolları, güneydoğuda, karadenizde yapılmadık yol kalmadı ama Bursa Yalova Kocaeli arasında çevre yolu hala yok…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…