Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücret 2. toplantısı ne zaman? Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücretle açlık sınırı

Asgari ücretle açlık sınırı arasındaki farkın genişlemesiyle birlikte, milyonlarca çalışan, 2024 yılı asgari ücretini belirleyecek olan toplantı kararını bekliyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ilk toplantının ardından, ikinci toplantı için hazırlıklar tamamlandı. İkinci toplantı, 18 Aralık Pazartesi günü saat 13.30’da gerçekleşecek.

Toplantıda Rakamlar Konuşulmadı, Sonuç Üçüncü veya Dördüncü Toplantıda Çıkabilir

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik komisyon, 2024 yılı asgari ücretini belirlemek üzere bir araya geldi. Ancak henüz rakamların konuşulmadığı toplantının, üçüncü ya da dördüncü toplantıda sonuçlanması bekleniyor. Yeni asgari ücretin yürürlüğe gireceği tarih olan 31 Aralık’a kadar belirlenmesi gerekiyor.

Asgari Ücret Toplantısı 18 Aralık’ta Saat 13.30’da Gerçekleşecek

Toplantının ikinci aşaması, 18 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 13.30’da işçi, işveren ve Bakanlık temsilcilerinin katılımıyla yapılacak.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari ücretin kesin rakamları, üçüncü ya da dördüncü toplantının ardından belirlenecek. Henüz ilerleyen süreçte gerçekleştirilecek toplantıların tarihleri açıklanmazken, yeni asgari ücretin en geç 31 Aralık tarihine kadar duyurulması bekleniyor.

Asgari Ücret Nasıl Belirleniyor?

Asgari ücret, yasa gereği işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar alıyor. Oyların eşitliği durumunda başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.