Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bülent Kaya; “O kişiyi bulun”

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in TBMM’de kalp krizi geçirmesi sonrasında “İşte Allah’ın gazabı” diyen milletvekilinin bulunması için Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya çağrı yaptı.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iktidarın İsrail politikalarını eleştirirken kalp krizi geçirmiş ve daha sonra da hastaneye kaldırılmıştı. Bitmez yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşama veda etmişti.

Hasan Bitmez’in kalp krizi geçirip yere düşmesinin ardından TBMM’de “İşte Allah’ın gazabı” diyen milletvekili için Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya çağrı yaptı. Kaya, “O kişiyi bulun. Özür dilesin” dedi.

“TBMM İÇİN BİR UTANÇTIR”

Bülent Kaya, “Hasan Bitmez o gün bu kürsüde 20 dakika AKP’nin dış politikada çizdiği zikzakları belgeleriyle ortaya koyarak burada efsane bir konuşma yaptı. Ama maalesef, hatibimizin sözünü kesmek ve protesto etme gibi  çirkin davranışta bulundular. Yere düştükten sonra tutanaklara yansıyan bir söz var ki TBMM için bir utançtır. Bu sözün takipçisi olmamız lazım.   Adalet ve Kalkınma Partisi sıralarından ‘Allah’ın gazabı böyle olur’ diye bir söz tutanaklara geçiyor. Bu ahlaksızca ve utanmazca sözün sahibini ortaya çıkarmalıyız. O isim gizlenmeye devam ederse, bu sözün sahibi 264 AKP’li milletvekili olur. Özür dilemek, bu yaptığı davranışın insani olmadığını söylemek de insani bir durumdur. Vicdanın lekelenmemesini sağlamak sizlerin elindedir. O kişiyi bulun” dedi.

“CHP’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Mehmet Ali Fazıl Kasap’ın, Hasan Bitmez’in vefatının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden Saadet Partisi’ne geçmesiyle ilgili de konuşan Kaya, “Demokratik dayanışmayı somut bir hale getirerek Saadet Partisi’nin milletvekili sayısını içtüzüğünün aradığı sayıya ulaştırmak için demokratik bir duruş ortaya koyan, bütçe görüşmelerinde Saadet Partisi’nin sesinin kesilmemesi için fedakarlıkta bulunan CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’in şahsında CHP’ye ve çalışma arkadaşlarına saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” diye konuştu.