Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aralık ayında o kişilere öğrenim yardımı artırıldı! 1500 TL hesaplara geçiyor! Resmi açıklama geldi

Yeni yıla az bir süre kala birçok ücret kaleminde de artışa gidilmeye başladı. Asgari ücret, memur ve emekli zammı sonrasında destek ödemeleri de artacak. Bu kapsamda o kişiler için öğrenim yardımı 350 TL’den 1.500 TL’ye çıkarıldı.

Yeni yıla az bir

Türkiye genelinde 2023 yılı itibariyle bir yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımları dar gelirli aileler için yapılmaya devam ederken, diğer yandan belediye ve yerel kuruluşlar tarafından da çeşitli destekler veriliyor. Ülke genelinde bu destekler sayesinde özellikle belirli bölgelerde yaşayan vatandaşlar ek ödemeler ile cepleri rahatlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kısa süre önce 3.21 milyar TL tutarında sosyal destek ödemelerinin yaşlı ve engelli hak sahiplerinin hesaplarına geçtiği duyurulmuştu. Bu tür destek ödemelerinin yanı sıra bazı belediyeler tarafından da ödemeler yapılmaya devam ediyor. Bir belediye daha öğrenim yardımını 350 TL’den 1.500 TL’ye çıkarma kararı aldı.

ÖĞRENİM YARDIMI 1.500 TL’YE YÜKSELDİ

Öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarına rahat bir şekilde devam etmeleri için başta dar gelirli vatandaşlar olmak üzere toplumun her kesimi için ek ödemeler ve destekler verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kütahya Belediyesi tarafından 350 TL olan öğrenim yardımının 1.500 TL’ye çıkarıldığı duyuruldu.

Enflasyon ve diğer ekonomik şartlara istinaden değişiklik yapıldığını aktaran Kütahya Belediye Başkanı Alim Işk, 1.707 çalışanın sosyal haklarında iyileştirme yapıldığını aktardı. Hizmet – İş Sendikası ile imzalanan ek protokolle, öğrenim yardımı ve temel ihtiyaç yardımında önemi artışlar yapıldığını ifade etti.

TEMEL İHTİYAÇ YARDIMI DA ARTIRILDI!

Öğrenim yardımı dışında ayrıca çalışanların temel ihtiyaç yardımlarında da artışa gidildiği duyuruldu. Bu kapsamda 950 TL olan temel ihtiyaçlar üzerinden yapılan yardımların 1.800 TL’ye çıktığı ifade edildi. Kütahya Belediyesi tarafından çalışanları için verilen destek kapsamında ilkokul öğrencileri için 250 TL, ortaokul için 300 TL, lise için 360 TL ve üniversite öğrencileri için 400 TL ödeme yapılacağı aktarıldı. Ocak 2024’ten itibaren asgari ücret zammı ile söz konusu yardımın da artacağı duyuruldu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…