Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meclis onayı bekleniyor! Ev hanımlarına her ay 3.500 TL ödeme yapılacak! Başvuru şartları…

Ev hanımlarına yeni yılda da destekler devam edecek. Üstelik yeni torba yasa ile birçok ek destek ve sosyal yardım ödemesi de gündeme gelecek. Ev hanımlarına aylık 3.500 TL ödemelerde şartlar belli oldu!

Ev hanımlarına yeni yılda

Türkiye’de son dönemde artan enflasyon ve hayat pahalılığı sonrasında sosyal yardım ödemelerinin sayısı ve bu desteklerden yararlanan kişi sayısı da artış gösterdi. Uzun süredir gündemde yer alan ev hanımlarına maaş konusu ise yeniden gündeme geldi.

Çok sayıda kadının yakından takip ettiği destek ödemeleri kapsamında önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Uzun süredir ev hanımlarına maaş ve emeklilik konusu görüşülüyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmayan ev hanımları için iyi haberi verdi.

EV HANIMLARINA MAAŞ VE EMEKLİLİK GÜNDEMDE!

Çalışmayan ev hanımları için ekonomik destekler gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle son dönemde sosyal yardımları artıran hükümet tarafından ev hanımlarını da emekli edecek düzenlemelere yer verilmesi hedefleniyor. Özellikle ev hanımlarına emeklilikle ilgili konuda artık resmen sona yaklaşıldı.

Ev hanımlarına maaş bağlanabilmesi için emeklilik şartlarının karşılanması gerekiyor. Bu kapsamda devlet desteği ile az miktarda prim ödeyerek ev hanımlarının da emekli olma fırsatı elde etmeleri sağlanacak. Söz konusu primlerinin üçte birini ise devlet karşılayacak. Bu sayede ev hanımları daha az prim ödeyerek erken emekli olabilecek. Emeklilik sonrasında ise maaş ödemeleri her ayı düzenli olarak yapılacak.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK NE ZAMAN GELECEK?

Ev hanımlarına sosyal güvence ve sağlık hizmetlerinde de ücretsiz yararlanabilecekleri yeni düzenleme için geri sayım başladı. Bağ Kur ve SSK primleri eşitlendiğinde 5 bin 400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek.

Torba yasa kapsamında ev hanımları ile ilgili düzenlemeye yer verilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda henüz torba yasanının ne zaman çıkacağı ise netlik kazanmadı. Ancak yeni torba yasa içinde ev hanımlarına emeklilik konusundan birçok yeni sosyal yardım ve destek paketine ilişkin düzenlemenin de yer alması bekleniyor.