Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dar gelirli ailelere tek seferlik 5.000 TL ödemeler başlıyor! e – Devlet üzerinden başvuru yetiyor! Tek şart…

Düşük gelirli vatandaşların maddi olarak desteklenmesine yönelik devlet destekleri devam ediyor. Bu kapsamda tek seferlik 5 bin TL ek ödemeler gündeme geldi. İşte başvuru şartları ve detaylar…

Düşük gelirli vatandaşların maddi

Türkiye’de son yıllarda artan enflasyon ve beraberinde gelen hayat pahalılığı sonrasından ihtiyaç sahibi vatandaşların sayısı da arttı. Devlet ise bu sorunu ortadan kaldırmak için birçok yeni sosyal yardım programını hayata geçirdi. Başta Aile Destek Programı olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemleri yapılmaya devam ediyor.

Dar gelirli ailelerin yararlanabildiği bu tür destekler sayesinde vatandaşların maddi olarak desteklenmesi sağlanıyor. Menemen Haber’de yer alan bir habere göre, belirli bir gelir düzeyine sahip aileler için 5.000 TL sosyal yardım ödemesi yapılacağı aktarılıyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 5 BİN TL EK DESTEK ÖDEMESİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin desteklemesine yönelik verilen Aile Destek Programı kapsamında Aralık ayı ve 2024 yılına dair yeni destek programları da hayata geçirilmeye başladı.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik kira yardımı, fatura destekleri ve çocuk başına ödemelere ek olarak e – Devlet üzerinden başvuranlara özel farklı sosyal yardımlar da yapılıyor. 5 bin TL ek yardımdan yararlanmak isteyenlerin belirli şartları sağlamaları gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İhtiyaç sahipleri için uygulanmaya devam eden Aile Destek Programı kapsamında ödemeler devam ediyor. Bu desteğin yanı sıra farklı ek destek programları da uygulanmaya devam ediyor. Aralık ayına özel 5 bin TL ek yardım programı için başvuru şartlarını sağlayanlar desteklerden yararlanabilecek.

Başvuran adaylar belirli alt gelir sınırını sağlamaları halinde T.C. kimlik numaraları üzerinden ödemelerini alacaklar. PTT şubelerine kimlik kartlarını ibraz ederek kendi adlarına yatırılan destek ödemesinden faydalanabilecekler. e – Devlet üzerinden de kolayca sorgulama yapılabilecek. Yine başvuruların sonuçlanıp sonuçlanmayacağı da görüntülenebilecek. Kulislerde ise yeni yıla yönelik bu tür devlet desteklerinin de sayısının artırılacağı ifade ediliyor. Ancak henüz 5 bin TL destek ödemesine ilişkin net bir açıklama bulunmuyor.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Eşimden ayrı yaşıyorum ev hanımıyım boşanma mahkememiz davam ediyor 3 tane cocugum var evim kira hiç bir gelirimiz yoktur evimin kırasını ődeyemiyorum hiç kimse yardım etmiyor çok zor durumdayız lűtfen yardım edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dolar kuru, son dönemde küresel
Sıradaki Haber Dolarda son durum! 27/09/2024