Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Benzine ne zaman zam gelecek, zam var mı? Bu gece benzine indirim, zam var mı?

Petrol fiyatlarındaki artışın etkisiyle,

Petrol fiyatlarındaki artışın etkisiyle, akaryakıta bir zammın daha kapıda olduğu belirtiliyor. Bu gece yarısından itibaren benzinin litresine 1 lira 49 kuruşluk bir zam yapılarak, litre fiyatı 35 lira seviyelerine çıkacak.

Zammın ardından İstanbul’da benzinin litresi 34 lira 51 kuruş, Ankara’da 35 lira 19 kuruş, İzmir’de ise 35 lira 33 kuruş olacak. Peki, benzine zam geldi mi? İşte, 19-20 Aralık tarihlerinde yaşanan gelişmeler:

Petrol Fiyatlarındaki Değişimler: Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle, motorin fiyatında 7 Aralık Perşembe günü 1 lira 34 kuruş, 8 Aralık Cuma günü 88 kuruş indirim yapılmıştı. Ardından 9 Aralık Cumartesi günü benzinin litresinde 1 lira 65 kuruş indirim uygulanmıştı.

Benzine Zam Ne Zaman Gelecek? Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle son günlerde benzinin litresine yapılan indirimlere rağmen, bu gece yarısından itibaren benzin fiyatlarında tekrar bir artış yaşanacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor? Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları Gümrüksüz Rafineri Fiyatı, ÖTV (Özel Tüketim Vergisi), EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payları ve KDV (Katma Değer Vergisi) gibi unsurların eklenmesiyle belirleniyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibiyle belirleniyor.