Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıklayacak! Dolar 45 lira seviyesine fırlayabilir! Selçuk Geçer uyarıyor

Ünlü piyasa uzmanı Selçuk Geçer, dolar/TL’de yaşanacak yükselişe ilişkin yeni detayları paylaştı. Dolar kurunun 45 lira olacağını söyleyen Selçuk Geçer merak edilen detayları paylaştı! İşte dolar kurunda son durum…

Ünlü piyasa uzmanı Selçuk

İsabetli piyasa tahminleri sayesinde piyasalarda birçok takipçi tarafından yakından takip edilen Ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası tarafından alınacak kararların dolar kuru üzerinde etkili olacağına dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından 2023 yılının son faiz kararını bugün açıklayacak. TCMB Para Politikaları Kurulu (PPK) tarafından verilecek faiz kararı öncesinde piyasalarda sakinlik dikkat çekti. Selçuk Geçer ise faiz kararı öncesi dolarda neler olabileceğini değerlendirdi.

TCMB FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından bugün yılın son faiz kararı açıklanacak. 21 Aralık 2023 Perşembe günü itibariyle saat 14.00’te yılın son faiz kararının açıklaması bekleniyor.

Bir süredir faizleri artırma eğilimi içinde olan Merkez Bankası tarafından faizlerin bir kere daha artırılabileceği ifade ediliyor. Bu kapsamda Merkez Bankası tarafından 250 baz puanlık bir faiz artırımı beklentisi bulunuyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI DOLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Ekonomist Selçuk Geçer ise Merkez Bankası kararı öncesinde piyasalar hakkında önemli ipuçlarını paylaştı. Özellikle dolar kurunda karar sonrasında ve gelecek dönemde neler olabileceğine dair tahminleri dikkat çekti.

Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık faiz artırımı bile olsa dolar kurunun düşmesi gibi bir sonucu olmayacağını ifade eden Selçuk Geçer, yüzde 45’lik bir faiz ortamı yaratılsa bile yabancıların gelmediğini ifade eden Selçuk Geçer, doğru dolar kurunu beklediklerini ifade etti.

DOLAR KURU İÇİN KRİTİK TAHMİN!

Dolar kurunun 45 liraya yükseleceğini ifade eden Selçuk Geçer, dolar kurunun 3 TL olduğu zamanlar 10 TL olacağını söylediğinin altını çizdi. Söylediklerinin hepsinin çıktığını belirten Selçuk Geçer, şimdi de dolar kurunun 45 TL’ye çıkabileceğini ifade ediyor. Seçime kadar yükseliş beklemeyen Selçuk Geçer, yerel seçimlerden sonra dolar kurunun 45 lira seviyesini görebileceğini aktardır.