Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebze’ye 30 milyonluk yatırım daha

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından haziran ayı yatırım teşvik belgeleri kısa bir süre önce açıklanmıştı. Açıklanan belgelere göre Kocaeli’de 40 firmaya milyarlarca lirayı aşan yatırım desteği verileceği görüldü. Bu firmalardan birisi de CRC Danışmanlık ve Organizasyon Anonim Şirketi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını ile boğuştuğumuz dönemlerde neredeyse her sektör ya duruşa geçti ya da üretimini azaltmak zorunda kaldı. Sadece sağlık ve gıda sektörü tam kapasite ile çalışmaya devam etti. Bu da bize sağlıklı olmanın ve sağlıklı, temiz gıdaları tüketmenin önemini bir kez daha gösterdi. Sebze ve meyveleri sağlıklı korumanın en önemli yöntemlerinden birisi de dondurmak.

GEBZE’YE GELİYOR

Kocaeli’nin en büyük ilçelerinden olan Gebze’ye, yatırım yağmaya devam ediyor. Gebze’nin gerek jeopolitik konumu gerek ulaşım altyapısının gelişmiş olması nedeniyle yatırım yapmayı düşünen birçok sanayi devi, bölgeye akın ediyor. Kısacası Kocaeli’ye, hem içerden hem de dışardan yatırım gelmeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her ay açıklanan teşvik belgelerinde haziran ayında dikkat çeken yatırımlar vardı.

CRC DANIŞMANLIK VE ORGANİZASYON

Bu yatırımlardan birisi CRC Danışmanlık ve Organizasyon Anonim Şirketi oldu. Megakent İstanbul’da gıda sektörü üzerine kaliteli işleri imza atan CRC Danışmanlık ve Organizasyon Anonim Şirketi, Gebze’de büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. CRC Danışmanlık ve Organizasyon Anonim Şirketi, Gebze’de hayata geçirmeyi planladığı yeni yatırım için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına teşvik başvurusunda bulundu.

DONDURULMUŞ SEBZE VE MEYVE

İthalat ve ihracatın kalbinin attığı bölgemizde özellikle Akdeniz bölgelerinden gelen sebzelerin ve meyvelerin bozulmadan ihraç edilmesi hem ekonomi için hem de yurt içi pazarı için büyük önem arz ediyor. CRC Danışmanlık ve Organizasyon Anonim Şirketi de Gebze’de hayata geçireceği yatırım ile yılda 1 milyon 500 bin adet işlenmiş dondurulmuş sebze ve meyve üretecek.

MİLYONLUK YATIRIM

Söz konusu proje için 28 milyon 788 bin lira net yatırım yapılacak. Firma herhangi bir ithal makine ve teçhizat satın almayacak. Firmanın yapacağı bu satın alım ve diğer harcamaları ile beraber toplamda 30 milyon lirayı bulacak.

İŞ KAPISI AÇACAK

Ayrıca pandemi ve ekonomik kriz ile boğuştuğumuz şu günlerde yapılacak yatırım ile 65 kişiye istihdam sağlanacak. Yatırım için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından “KDV istisnası, sigorta primi işveren hissesi 2 yıl, vergi indirimi %50, YKO %15” destek verilecek.