Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TBMM’den onay verildi! 24 ay geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz kredi desteği geliyor! Başvuru şartları belli oldu!

2 yıl boyunca tek kuruş bile ödeme yapmak zorunda kalmadan 150 bin TL faizsiz destek kredisi için onay geldi. 48 ay vadeli olarak ve sıfır faizle geri ödemesi yapılabilecek. İşte başvuru şartları ve detaylar…

2 yıl boyunca tek

Hükümet tarafından kısa süre önce çalışmalarına hız verilen 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi kapsamında 150 bin TL tutarında destek ödemeleri yapılması hedefleniyor. Yeni evlenecek çiftlerin yararlanabileceği bu destek için artık ilk ödemelerin kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

Evlenmeye karar veren ve nakit sıkıntısı çeken gençlere yönelik devletten önemli bir destek geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim öncesinde duyurulan bu destek için çalışmalar hız kazancı. Evlenecek çiftler için tamamen faizsiz bir şekilde 150 bin TL kredi kullandırılacak.

TBMM FAİZSİZ 150 BİN TL KREDİYE ONAY VERDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesinde duyurusu yaptığı ve en çok merak edilen vaatlerinden olan faizsiz evlilik kredisinde çalışmalar büyük bir hız kazandı. TBMM’ye sunulan bu çalışma kısa süre önce Meclis’ten onay altı. Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hazırlanacak yönetmelik ile izin verildi. Evlenmek isteyen gençler bu faizsiz 150 bin TL krediden yararlanarak düğün masraflarının önemli bir kısmını karşılayabilecek.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

150 bin TL devlet destekli faizsiz evlilik kredisi almak için aranan temel şart 27 yaş ve altında olmak olarak belirlendi. Söz konusu devlet desteği öncelikle 6 Şubat depreminden etkilenen deprem bölgesindeki kişilere verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kısa süre sonra diğer merak edilen tüm detayların açıklanması bekleniyor. 150 bin TL olarak uygulanacak faizsiz evlilik kredisi için 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vade seçenekleri ile geri ödeme planı hazırlanması bekleniyor. Aile ve Gençlik Bankası’nın da kurulmasının ardından daha birçok farklı benzer devlet desteği ve sosyal yardımın da ihtiyaç sahiplerine sunulması bekleniyor.