Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge kimlere verilecek? 2. torba yasada 3600 ek gösterge var mı?

Torba yasa sürecinin ardından

Torba yasa sürecinin ardından gündemdeki en önemli konulardan biri olan 3600 ek gösterge ile ilgili beklenen açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, devlet memurlarını sevindirecek bir müjde verdi. İşte detaylar:

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, “Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz.” dedi. Bu açıklama, devlet memurlarının uzun süredir beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinin gerçekleşme ihtimalini güçlendirdi.

Kimlere Verilecek?

Öncelerde polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine verilen ek gösterge, yeni düzenleme ile birlikte tüm devlet memurlarını kapsayacak şekilde genişletilmesi bekleniyor. Böylece, memur unvanına, görev sorumluluğuna ve hizmet süresine göre farklılaşan ek göstergelerin genel bir düzenlemeye kavuşturulması planlanıyor.

Maaş ve İkramiyelere Etkisi:

3600 ek gösterge düzenlemesi, memur maaşlarına ve emekli ikramiyelerine olumlu yönde yansıyacak. Daha önce yapılan açıklamalarda, 1’inci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdukları takdirde emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 lira, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin liralık bir artış olacağı ifade edilmişti.

3600 ek göstergeyle, mevcut ücretlere göre yaklaşık 2 bin 250 lira artış olması beklenirken, memur emekli ikramiyelerinin ise 60 bin liraya kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Bu düzenleme, 5,3 milyonu aşkın kamu çalışanını doğrudan etkileyecek ve memurların maddi durumlarına önemli bir katkı sağlayacak.